Go to...

Afhankelijkheidsservice of -groep kan niet worden gestart

Problemen met de netwerkverbinding zijn soms moeilijk op te lossen. Het volgende probleem doet zich soms voor op PC’s met Windows Vista of Windows 7. Windows slaagt er niet in om een netwerkverbinding te maken. Wanneer je op het icoontje van de netwerkverbinding klikt verschijnt de volgende melding:

Afhankelijkheidsservice of -groep kan niet worden gestart

Verbindingsstatus: onbekend
Afhankelijkheidsservice of -groep kan niet worden gestart.

Wij hadden dit probleem op de volgende laptop:

  • Medion MD 96850
  • Windows Wista Home Premium
  • Intel T2390

De netwerkkaart is correct geïnstalleerd maar het icoontje van het netwerk geeft met een rood kruis aan dat er geen verbinding is. Er bestaan verschillende methodes om dit probleem op te lossen. Je kan dit oplossen op de volgende manier. Start eerst een command prompt als administrator. Op de volgende foto zie je hoe je dit kan doen.

Command prompt als administrator uitvoeren.

Start een command prompt als administrator in 3 stappen.

In de command prompt geeft je nu de volgende opdrachten in:

netsh winsock reset

net localgroup administrators localservice /add
net localgroup administrators networkservice /add

De spaties zijn belangrijk en na elke regel klik je op de enter toets. Het eerste commando reset de netwerkinstellingen. De 2 andere commando’s zorgen ervoor dat bij de volgende start van Windows 2 belangrijke services gestart worden. Deze services zijn noodzakelijk voor Windows om een netwerkverbinding te maken. In bijna alle gevallen is het probleem na herstarten opgelost.

Als het probleem door het uitvoeren van bovenstaande commando’s nog niet opgelost is kan je eventueel het volgende nog proberen:

  • Windows terugzetten naar een punt in het verleden met behulp van systeemherstel.
  • Alle programma’s die de werking van Windows kunnen storen zoals “system tweakers”, “system optimizers”, “registry tweakers” verwijderen.
  • De Windows systeembestanden controleren met het sfc /scannow commando. (via command prompt als adminstrator).
  • De PC controleren op virussen en malware.

Over dcp

Dcp is een Industrieel Ingenieur die sinds 2002 computers hersteld. Naast het herstellen van computers is deze website een van zijn grote hobby's.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>