Go to...

Help mijn touchpad werkt niet meer!

Een touchpad is het aanraakgevoelige vierkantig oppervlak op een laptop of andere apparaat. De touchpad heeft dezelfde functie als een muis. Het grote voordeel van een touchpad is dat je geen hard oppervlak nodig hebt om te werken zoals je wel nodig hebt als je met een muis werkt. Alhoewel alle laptops een touchpad hebben blijken de meeste mensen toch een voorkeur te hebben voor een gewone muis. De touchpad wordt dan enkel gebruikt wanneer ze geen muis bij de hand hebben of wanneer de omstandigheden het niet toelaten van een muis te gebruiken.touchpad trackpad

De touchpad van een Acer laptop.

De touchpad van een laptop gaat zelden stuk. Als je een probleem hebt met je touchpad is het meestal eenvoudig op te lossen. Meestal zijn de problemen een gevolg van een verkeerde instelling. We bespreken de meest voorkomende problemen en oplossingen.

Touchpad reageert niet meer.

Wat sommige mensen vergeten is dat je de touchpad van een laptop ook kan uitschakelen met behulp van een op de laptop voorziene speciale toets of met behulp van de Fn-toets in combinatie met een van de functietoetsen. Vaak is het touchpad per ongeluk uitgeschakeld. Schakel in dat geval de touchpad op dezelfde manier terug in.

touchpad inschakelen

Op de meeste laptops kan je de touchpad in-en uitschakelen door de ‘Fn” toets in te drukken samen met de gepaste functietoets. F7 op deze laptop.

Sommige laptops schakelen de touchpad automatisch uit wanneer er een aangesloten muis gedetecteerd wordt. Verwijder alle USB apparaten en start de laptop opnieuw op.Bij sommige laptops kan de touchpad ook uitgeschakeld worden in de BIOS. Controleer of de touchpad in-en uitgeschakeld kan worden in de BIOS.

De touchpad van een laptop is een apparaat dat je net zoals alle andere apparaten in apparaatbeheer kan uitschakelen. Controlleer in apparaatbeheer van Windows of de touchpad niet uitgeschakeld is.

touchpad in apparaatbeheer

Controleer dat de touchpad niet uitgeschakeld is in apparaatbeheer.

Een touchpad gebruikt net zoals een ander apparaat een stuurprogramma. In een uitzonderlijk geval kan dit stuurprogramma beschadigd zijn. Verwijder in dat geval het apparaat door er in apparaatbeheer met de rechterkant van de muis op te klikken en kies “installatie ongedaan maken”. Laat Windows het apparaat vervolgens opnieuw detecteren. Normaal heeft Windows sowieso drivers voor alle basisfunctie van de touchpad zoals bewegen en klikken. Wil je alle functionaliteiten, download dan de drivers op de website van de fabrikant van de laptop.

Met een eenvoudige test kan je gemakkelijk bepalen of het niet werken van je de touchpad een hardware of software probleem is. Start hiervoor een Linux distro vanaf een CD. Je kan hiervoor de Ultimate Boot CD gebruiken. Boot de laptop van de Ultimate Boot CD en kies vervolgens Parted Magic. Parted Magic gebruikt een Linux besturingssysteem. Eenmaal opgestart kan je de touchpad testen. Werkt de touchpad in Linux wel dan is dit het bewijs dat het niet werken van de touchpad onder Windows een software probleem is.

Bepaalde functies werken niet meer.

Met een touchpad kan je veel meer dan alleen maar bewegen en klikken. Vaak kan je ook afbeeldingen draaien, scrollen en in-en uitzoomen. Om deze speciale functies te kunnen gebruiken is het wel nodig dat je de stuurprogramma’s geïnstalleerd hebt die door de fabrikant voorzien zijn. De stuurprogramma’s kan je vinden via ondersteuning op de website van de fabrikant van de laptop. De stuurprogramma’s die Windows standaard gebruikt ondersteunen deze ge-avanceerde functies vaak niet.

Je kan gemakkelijk controleren of de stuurprogramma’s geinstalleerd zijn. Ga hiervoor naar het configuratiescherm van Windows en dubbel klik op “muis”. Als de stuurprogramma’s van het apparaat geïnstalleerd zijn heb je een extra tabblad voor de ge-avanceerde functies. Heb je dit tabblad niet en wens je deze ge-avanceerde functies toch te gebruiken download en installeer dan de drivers via de website van de fabrikant van de laptop.

extra tabblad elan touchpad smart pad

Als je de drivers van de fabrikant geïnstalleerd hebt verschijnt er een extra tabblad voor de speciale functies.

De touchpad reageert verkeerd, is te gevoelig of is niet gevoelig.

De gevoeligheid van de touchpad kan je perfect instellen. Ga hiervoor naar het configuratiescherm en dubbel klik op “muis”. Via de verschillende tabbladen kan je alles perfect instellen.

De touchpad werkt niet meer na upgrade naar Windows 10.

Veel gebruikers klagen dat de touchpad niet meer werkt nadat ze upgradeden naar Windows 10. Dit kan je echter gemakkelijk oplossen als volgt:

Klik met de rechterkant van de muis op de start menu knop en kies apparaatbeheer. Eenmaal in apparaatbeheer de-installeer je de touchpad. Als Windows vraagt of je de drivers wenst te verwijderen kies je JA. Nadat je de touchpad verwijderd hebt laat je apparaatbeheer zoeken naar nieuwe apparaten. Windows zal de touchpad opnieuw vinden en zelf drivers installeren. Je zal merken dat de touchpad met de Windows drivers wel werkt.

Bijgewerkt en ge-update op 01/10/2015

Over dcp

Dcp is een Industrieel Ingenieur die sinds 2002 computers herstelt. Naast het herstellen van computers is deze website een van zijn grote hobby's.

68 Reacties op “Help mijn touchpad werkt niet meer!”

 1. Käthe Robert
  8 september 2014 at 11:33

  Deze info was zeer nuttig! Hierdoor is mijn probleem met mijn touchpad opgelost! Bedankt! Geweldige site!

  Bekijk reactie
  • monique vander linden
   25 juni 2016 at 17:45

   Bedankt voor de vlugge service en inderdaad alles werkt terug normaal.

   Bekijk reactie
 2. Karin
  8 januari 2015 at 18:22

  Dankzij deze site kan ik touchpad weer gebruiken!
  Super….Ben er erg blij mee

  Bekijk reactie
 3. hans v b
  24 mei 2015 at 13:33

  Bij mij was dit de F5 knop zonder fn in te duwen.

  Bekijk reactie
  • georges
   1 februari 2016 at 12:13

   Dank U bij mij was het ook zo en het is gelukt. Je bent ne krak.

   Bekijk reactie
  • laurens
   27 juni 2016 at 18:19

   Bij mij was het´fn en f9`

   Bekijk reactie
  • Van Wuns
   14 juli 2016 at 13:22

   Geweldig!! ‘k Heb ongeveer alle hints uitgeprobeerd en uiteindelijk was het ook gewoon F5, zonder FN. Maar ik ben heel gelukkig dat het weer werkt. Heel erg bedankt!!

   Bekijk reactie
  • anouk
   24 november 2016 at 21:02

   Dankzij jou heb ik nu ook de oplossing. Pff de kat loopt ook altijd over mijn laptop!!!

   Bekijk reactie
 4. De Temmerman Henk
  20 juni 2015 at 11:00

  Ik heb een nieuw toestel BMx W8Pad MT-826 P i5 Tablet.
  gisteren was de batterij bijna leeg en heb hem gisteren avond opgeladen.
  deze morgen wou ik opstarten mijn mijn scherm blijft zwart.
  Ik zie wel het icoon van de muis.
  al verschillende malen aan en uit maar zonder reslutaat.
  kan iemand mij hierbij helpen het probleem op te lossen?

  Dank u

  Bekijk reactie
 5. Jessie
  29 juli 2015 at 23:51

  Yesss, bedankt!!! Probleem opgelost! Heb mijn laptop net nieuw dus ik schrok eerst heel erg.

  Bekijk reactie
 6. Walravens Johan
  9 augustus 2015 at 11:03

  Hallo,

  Bij mij eveneens enkel F5 indrukken in het werkt opnieuw?

  Bedankt,
  Johan

  Bekijk reactie
 7. Brauwers Luc
  16 augustus 2015 at 14:12

  Weer dezelfde reactie. F5 ingedrukt en O.K. Dank voor de hulp.

  Bekijk reactie
 8. Kelly Uyttersprot
  8 oktober 2015 at 17:00

  Ik heb de touchpad verwijderd maar ik vind de optie in apparaatbeheer om nieuwe apparaten te zoeken niet dus nu kan ik mijn touchpad niet meer herinstalleren/gebruiken.

  Bekijk reactie
  • dcp
   8 oktober 2015 at 20:14

   Om Windows te laten zoeken klik je op het icoontje uiterst rechts onder het menu. Als je er met de muis gaat opstaan verschijnt de tekst:”Zoeken naar gewijzigde apparaten”.

   Bekijk reactie
   • Dorien
    12 maart 2016 at 20:35

    Ik heb mijn touchpad (na problemen na downloaden Windows 10) verwijderd maar apparaatbeheer vindt hem niet meer terug… wat moet ik nu doen?

    Bekijk reactie
    • dcp
     15 maart 2016 at 08:42

     Je touchpad kan in apparaatbeheer een andere naam hebben. Dus denk niet te snel dat Windows hem niet meer vindt. Staan er in apparaatbeheer onbekende apparaten of apparaten met een fout? Windows heeft sowieso een driver voor elke touchpad. Plaats eventueel een screenshot van apparaatbeheer (met alles opengeklapt) in het forum dan kunnen we beter bekijken wat het probleem is.

     Bekijk reactie
   • MdJ
    24 april 2016 at 10:16

    Hoe kan ik na upgrade naar Windows 10 zonder werkende muis naar het startmenu gaan en op de rechter muisknop drukken als de muis niet werkt?

    Bekijk reactie
    • dcp
     26 april 2016 at 19:33

     Door een muis aan te sluiten op een van de USB-poorten. In de veronderstelling dat de USB-poorten werken.

     Bekijk reactie
 9. Peter2000
  12 oktober 2015 at 10:16

  Hallo,

  Na de upgrade naar Windows 10 werkt mijn touchpad niet meer.
  Ik heb een Toshiba SatellitePro C870-19J-PSCBBE . . .
  Alles wat hierboven staat heb ik al geprobeerd.

  Gr.

  Peter2000

  Bekijk reactie
  • dcp
   12 oktober 2015 at 20:28

   U heeft de drivers reeds verwijderd in apparaatbeheer en Windows de hardware vervolgens opnieuw laten detecteren? Het verbaast me enorm dat dit uw probleem niet opgelost heeft. Bent u aan het testen met of zonder een aangesloten muis? Sommige laptops schakelen de ingebouwde touchpad uit als er gedetecteerd wordt dat er een muis aangesloten is.

   Bekijk reactie
   • Pietervz
    12 oktober 2015 at 22:31

    Ik ondervind hetzelfde probleem als peter2000. Ik krijg na het opstarten een error die zegt dat ik de driver moet verwijderen. Het betreft een peaq 2-in-1. Alles geprobeerd, niks werkt.

    Bekijk reactie
    • dcp
     19 oktober 2015 at 18:55

     Mogelijk moet u de originele driver verwijderen via software en onderdelen. Net zoals Pietervz.

     Bekijk reactie
   • Pietervz
    12 oktober 2015 at 22:36

    Het verwijderen van de originele driver via software en onderdelen heeft het probleem verholpen 😉

    Bekijk reactie
 10. linakeeh
  21 oktober 2015 at 14:58

  HELP ! Mijn apenstaartje lukt niet meer waar je je e-mail adres mee moet intypen ! 🙁

  Bekijk reactie
  • dcp
   21 oktober 2015 at 21:48

   Als je het apenstaartje niet meer kan zetten met de toetsencombinatie Alt Gr + @ dan zijn er maar 2 mogelijkheden:
   1. Het toetsenbord staat verkeerd ingesteld. Voor België moet je AZERTY (Belgisch punt) instellen.
   2. De @ toets op het toetsenbord is defect. In dat geval kan je het apenstaartje zetten door de alt toets ingedrukt te houden terwijl je 64 intypt op je numeriek klavier.

   Bekijk reactie
 11. aras
  24 oktober 2015 at 21:46

  Ik heb op mijn toetsenbord geen f-functies. Wat moet ik dan doen om mijn touchpad te laten werken?

  Bekijk reactie
  • dcp
   25 oktober 2015 at 15:34

   Wel als je de andere punten in het artikel gecheckt hebt kan je niet veel meer uitvoeren vrees ik. Wat ik persoonlijk zou doen is een live CD van Ubuntu opstarten. Met een live CD van Ubuntu kan je Ubuntu starten zonder Ubuntu zelf te installeren. Werkt de touchpad niet na het opstarten van Ubuntu dan is de touchpad waarschijnlijk defect.

   Let op, Ubuntu starten zonder te installeren!

   Bekijk reactie
 12. kobe
  8 december 2015 at 14:20

  Hier wel een muis, maar een levende muis. Blijft telkens hangen onderaan links aan de Windows menuknop. Externe muis geeft hetzelfde probleem. Kan dus nergens op klikken of openen! F5 geen effect..
  Merci

  Bekijk reactie
  • dcp
   8 december 2015 at 20:21

   Ik veronderstel dat je al eens een andere muis geprobeerd hebt? Sluit de muis ook eens aan op een andere USB-poort. Als het dan nog niet lukt adviseer ik van systeemherstel uit te voeren. Je geeft helaas niet aan welke versie van Windows je gebruikt.

   Bekijk reactie
 13. Jolien
  20 december 2015 at 09:42

  Ik heb sinds gisteren een nieuwe computer met Windows 10 en gisteren werkte alles perfect maar nu werkt de muis niet. Ik kan ze bewegen en klikken in het begin maar ik kan het vakje ‘wachtwoord’ niet aanklikken. Ook niet met een externe muis heb hem al 2 keer opnieuw opgestart, maar ik word heel lastig want hij is 1 dag oud en er is al een systeemfout. Iemand die weet hoe ik dit kan oplossen? (Ik geraak dus niet in de pc)

  Bekijk reactie
  • dcp
   20 december 2015 at 18:49

   Dat lijkt mij ernstig. Als hij 1 dag oud zou ik gewoon mee terug gaan naar de winkel. Dat moeten ze dan maar even snel voor jouw oplossen…

   Bekijk reactie
 14. Tom
  23 december 2015 at 11:38

  Mijn touchpad werkt nog steeds niet. Ik heb alles geprobeerd wat hierboven staat en mijn batterij er uit gehaald en de aan/uit knop 30 sec lang ingedrukt. Toen de batterij er weer ingedaan en opgestart. Zelfs dan werkt mijn touchpad alleen de eerste 4 seconden. Als ik mijn wachtwoord moet intypen doet mijn touchpad het wél. Wat kan ik nog meer proberen?

  Bekijk reactie
  • dcp
   25 december 2015 at 10:01

   Misschien kan u systeemherstel proberen. U zet de computer dan terug naar een moment dat de touchpad nog wel werkte.

   Bekijk reactie
 15. Niels De Graeve
  4 januari 2016 at 04:58

  Hoe ga je naar configuratiescherm om de drivers te verwijderen als de muis niet eens werkt?

  Bekijk reactie
  • dcp
   4 januari 2016 at 12:51

   Je kan met een computer werken zonder muis maar dat is natuurlijk niet echt handig. Om te werken gebruik je de volgende toetsen:
   – de Windows toets
   – de pijltjes en de tab toets om te navigeren
   – ctrl + F4 is het huidige venster sluiten
   – alt + tab voor switchen tussen vensters
   – enz
   Moet zeggen dat ik dat zelf ook nooit gebruik hoor…alleen in noodgevallen.

   Bekijk reactie
 16. Sylvia
  11 januari 2016 at 15:09

  Ik werk via vm ware op een Apple computer met Windows. Nu krijg ik als cursor een handje ipv een pijltje en hiermee kan ik geen programma’s aanklikken. Hoe los ik dit op?

  Bekijk reactie
  • dcp
   11 januari 2016 at 18:39

   In 2008 was dit reeds een veelvoorkomend probleem. Toen was er sprake van een update om dit probleem op te lossen. Is je VMware up-to-date? Indien niet probeer te updaten.

   Bekijk reactie
 17. jens
  13 januari 2016 at 00:02

  Ik zoals peter2000, ook Toshiba, touchpad is verwijderd, maar vind hem niet als ik zoek naar gewijzigde hardware.

  Bekijk reactie
 18. dcp
  15 januari 2016 at 09:10

  De touchpad kan vermeld staan onder: Human Interface Apparaten of muizen en andere aanwijsapparaten.

  Als Windows er geen drivers voor vindt kan de touchpad in apparaatbeheer staan als onbekend apparaat.

  Bekijk reactie
 19. Sas
  20 januari 2016 at 23:31

  Na Windows 10 installatie werkt touchpad niet meer, in apparaten vind ik alleen mijn losse muis, en geen van eerder genoemde software. Hoe kan ik mijn touchpad weer gebruiken?

  Bekijk reactie
  • dcp
   22 januari 2016 at 11:31

   De enige oplossing is de driver van de touchpad te verwijderen via apparaatbeheer. Nadien laat je Windows zelf een driver installeren. Als je het apparaat niet kan vinden via apparaatbeheer zie ik niet onmiddellijk een oplossing. Klik in apparaatbeheer op de kleine driehoekjes voor elke categorie en neem daarna een screenshot. Zet deze screenshot eventueel op het forum zodat ik mee kan kijken.

   Bekijk reactie
 20. saskia
  8 februari 2016 at 11:15

  Ik heb mijn touchpad verwijderd maar hij zoekt geen nieuwe drivers en nu heb ik dus geen muis meer. Ik heb een touchscreen gelukkig dus kan nog wel in mijn laptop maar krijg mijn muis niet meer staat ook niet in het rijtje bij apparaatbeheer.
  Wel hid: touchscreen. Hier stond touchpad ook maar die is nu weg…

  Bekijk reactie
  • dcp
   8 februari 2016 at 21:48

   Begrijp ik het goed? Als je Windows laat zoeken vindt hij geen touchpad en er is ook geen onbekend apparaat in apparaatbeheer? Je kan natuurlijk bij de fabrikant kijken of hij geen drivers aanbiedt voor de touchpad. Stopte de touchpad met werken na de upgrade naar Windows 10?

   Bekijk reactie
 21. RonaldO
  15 februari 2016 at 11:51

  Enorm bedankt. Werkt perfect.
  Note: Bij stond touchpad driver niet onder Human Interface apparaten maar onder Muizen en andere apparaten / Asus Touchpad.

  Bekijk reactie
 22. Renzo Commandeur
  22 maart 2016 at 14:47

  Goedemiddag, mijn touchpad werkt gewoon maar ik heb twee knoppen eronder. De linker om te klikken en de rechter voor de rechtermuisknop. Maar nu doen deze 2 knoppen het allebei niet meer! Hoe kan ik dit oplossen?

  Bekijk reactie
  • dcp
   22 maart 2016 at 21:05

   Is dit na het upgraden naar Windows 10? Indien ja dan zou ik eveneens proberen van de touchpad drivers te verwijderen en Windows vervolgens zelf drivers voor het apparaat te laten installeren.

   Bekijk reactie
 23. Genya
  16 mei 2016 at 19:20

  Hoi, ik heb al een tijdje last van de muis/touchpad van mijn Asus laptop die niet naar behoren werkt. Iedere keer als ik iets aan wil klikken wordt het venster inactief en doet hij het niet. Ik heb de vorige keren telkens systeemherstel gedaan en daarna deed hij het weer. Echter, vandaag deed de muis het weer niet (wel het scrollen/bewegen maar niet het klikken) dus ik dacht ik installeer Windows 10 zodat het misschien op die manier opgelost.. dit gebeurde helaas niet. Ik heb nu net in apparaatbeheer de touchpad verwijderd en de laptop opnieuw opgestart (al 2x gedaan) maar het lijkt alsof hij dit niet gedaan heeft.. er is in ieder geval geen verschil. Heeft u mogelijk een oplossing? (Systeemherstel doet het overigens ook niet meer) ik ben enorm gestresseerd want ik zit in mijn afstudeerperiode.

  Bekijk reactie
  • dcp
   17 mei 2016 at 21:22

   Beste, ik heb in jouw geval meer de indruk dat jouw touchpad defect is. Ik zou gewoon een muis beginnen gebruiken.

   Bekijk reactie
 24. CARINE
  17 mei 2016 at 20:44

  Reuze bedankt! mijn Toshiba touchpad werkt weer dank FN F5…. SUPER

  Bekijk reactie
 25. Maike
  10 juni 2016 at 22:01

  Ik had Windows 8, maar mijn laptop veranderde vanzelf naar Windows 10. Ik vond Windows 8 gemakkelijker dus veranderde ik die terug. Maar nu doet het pijltje van mijn muis heel raar. Het werkt wel, maar er verschijnt om de twee seconden dat hij moet laden, dan is hij weer een seconde normaal enzovoort. En het lukt ook niet meer om te scrollen en in en uit te zoomen met mijn touchpad. Is er hier een oplossing voor?

  Bekijk reactie
  • dcp
   12 juni 2016 at 17:57

   Beste, geef je PC een grondige onderhoudsbeurt.
   – verwijder software die je niet gebruikt
   – controleer op virussen en spyware
   – voer schijfopruiming uit en optimaliseer de lokale schijf
   Het probleem zal hierdoor verdwijnen.

   Bekijk reactie
 26. Delaere
  12 juni 2016 at 20:03

  Beste,

  Alvast bedankt en een dikke proficiat voor al jullie voorgestelde testen en mogelijke oplossingen, maar bij mij lukt het niet. Het touchpad werkt wel voor het scrollen en de muisbewegingen maar beeld verkleinen, vergroten werkt gewoon niet meer sedert de upgrade naar Windows 10 verleden week. De laptop is een Medion E6224 Akoya. De laatste versie van de touchpad is van het merk Sentelic stuurprog. 9.4.9.5 en blijkbaar de laatste versie. De driver verwijderen en terug laten opzoeken via Windows levert het zelfde resultaat. Het vorige stuurprog. terug installeren lost het probleem ook niet op. Ik kan het beeld niet verkleinen of vergroten met het sluiten of het openen van de vingers op het touchpad. Ik ben echt einde raad.
  Kunnen jullie mij helpen AUB? Ik gebruik zeer zeer veel de functie van het vergroten en verkleinen van het beeld door met de vingers te schuiven op het touchpad.

  Dank bij voorbaat .

  Met vriendelijke groeten,

  Gilbert

  Bekijk reactie
 27. Lizzey
  18 juni 2016 at 23:56

  Echt super handig!! Ik moest alleen F5 in te drukken.. Heb dit probleem helaas voor de 2e keer. De eerste keer deed hij het na een paar dagen weer.

  Bekijk reactie
 28. Snens
  19 juni 2016 at 16:44

  Enorm bedankt, bij mij was het F1.

  Bekijk reactie
 29. Marije
  27 juli 2016 at 17:48

  Hallo, sinds ik Windows 10 heb gedownload kan ik met mijn Compaq Presario CQ61-220ED niet meer scrollen met mijn Synaptics touchpad. Heb al van alles geprobeerd maar kom er niet uit, is er een oplossing?

  Bekijk reactie
  • dcp
   27 juli 2016 at 19:25

   Probeer de Synaptics Touchpad drivers te installeren. Grote kans dat de drivers van Windows 7 gewoon werken onder Windows 10.

   Bekijk reactie
   • Marije
    27 juli 2016 at 23:26

    Ik heb al zoveel geprobeerd en gedownload maar tot nu toe werkt niks.

    Bekijk reactie
    • dcp
     31 juli 2016 at 16:33

     Het kan zijn dat er voor jouw touchpad geen drivers zijn die werken onder Windows 10. In dat geval is er geen oplossing voor het scrollen.

     Bekijk reactie
 30. Helena
  11 augustus 2016 at 10:26

  Hallo, mijn probleem is dat ik tijdens opstarten kan bewegen met mijn touchpad maar eenmaal aangemeld, dan werkt hij plots niet meer… Weet u raad?

  Bekijk reactie
  • dcp
   15 augustus 2016 at 08:41

   Typ in het zoekvak van Windows “muis” en klik op de muis die verschijnt. In het controlepaneel dat vervolgens verschijnt kan je de touchpad ergens opnieuw inschakelen. Het probleem is dat deze daar nu ergens uitgeschakeld staat. Windows bekijkt de configuratie pas na het inloggen vandaar dat de muis wel werkt voordat je ingelogd bent.

   Bekijk reactie
 31. Erik Jonker
  6 oktober 2016 at 20:18

  Ik heb ook een probleem met de touchpad/externe muis van mijn vrouw haar laptop onder Windows10.
  Na het opstarten (geen wachtwoord nodig) werkt het bewegen van de muisaanwijzer wel, maar kan ik nergens op klikken.
  Zodra ik met CTRL-ALT-DEL de computer wil vergrendelen, kan ik wel op de getoonde opties klikken.
  Bij het opnieuw inloggen met een wachtwoord werkt alles naar behoren.
  Maar soms na een poosje van inactiviteit, bijvoorbeeld omdat zij wat opzoekt in de administratie werkt het klikken weer niet.

  Ik heb al vanalles geprobeerd, maar kom er niet uit

  Bekijk reactie
  • dcp
   9 oktober 2016 at 14:44

   Heeft u al geprobeerd de touchpad drivers van de fabrikant van de laptop te installeren? Kijk ook eens of de touchpad instellingen heeft in de BIOS die mogelijk de compatibiliteit met Windows 10 verbeteren.

   Bekijk reactie
 32. Claudia
  7 november 2016 at 16:47

  Beste,
  Mijn touchpad doet het niet meer maar als ik een usb muis aan sluit doet hij het wel?
  Wat is dit?

  Bekijk reactie
  • dcp
   7 november 2016 at 20:33

   Normaal zou het juist andersom moet werken. Je kan dit via de instellingen van de touchpad in-of uitschakelen. Heeft u onderaan rechts op het bureaublad geen icoontje voor de touchpad waar u de instellingen kan wijzigen?

   Bekijk reactie
 33. Patty
  13 december 2016 at 15:17

  OMG echt super bedankt idd! Dit werkt echt (:
  Ik moest alleen naderhand nog even mijn ASUS Smart Gesture opnieuw installeren.

  Bekijk reactie
 34. Silke
  26 december 2016 at 19:29

  Heeft niet geholpen 🙁

  Bekijk reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *