BSOD

Dit onderwerp bevat 11 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Jan 1 jaar, 9 maanden geleden.

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
 • Auteur
  Berichten
 • #3848 Reactie

  Claudia

  Beste allemaal. Ik tik dit op mijn smartphone. Mijn Pc, een Medion Akoya P5350 D van vier jaar oud, dus geen helpdesk meer, vertoonde de BSOD, foutcode 0xc0000225. Daarna alles geprobeerd. Herstelpunt, optie herstel dat appstore etc. zouden verdwijnen. Niets hielp. Toen optie dat alles zou verdwijnen. Maar op bijna 90 procent deed mijn zoon per ongeluk de stroom af.
  Bij opnieuw aandoen pc kom ik niet meer in de herstelopties terecht. Maar in een scherm met 8 opties, waar niets het deed.
  Ik weet echt niet wat te doen.
  Ik heb ruim een maand geleden de pc op fabriekstoestand gezet, omdat sinds de updaten naar Windows 10 de pc niet meer goed was. Maar na dat en een schone Windows 10 erop te zetten geen enkel probleem gehad.
  Ik heb niet veel verstand van pc, maar Google veel om een oplossing te vinden. Heb de pc nu via F2 in bios toestand, maar geen idee wat ik daar mee kan. Met vriendelijke groeten.

  #3849 Reactie

  Jan

  Beste,

  Ik veronderstel dat u een back-up heeft van alle belangrijke bestanden. Op het moment dat de PC werd onderbroken was Windows waarschijnlijk belangrijke wijzigingen aan het aanbrengen in het register. Dit kan je zomaar niet eenvoudig gaan herstellen. De enige optie om het register te herstellen is het uitvoeren van een systeemherstel….maar als dat niet mogelijk is zit er volgens mij niets anders op dan Windows 10 opnieuw te installeren. In de BIOS kan u instellen of u wenst te installeren van een USB stick of een DVD. Beide kan u aanmaken via https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10

  Let wel op! Ik veronderstel dat u een back-up heeft! Als u Windows 10 opnieuw installeert gaat alles gewist worden. Schakel na het installeren ook systeemherstel in. Windows 10 heeft dit standaard na installatie uit staan. Systeemherstel kan in de toekomst nog van pas komen.

  #3850 Reactie

  Claudia

  Bedankt Jan. Maar waar en hoe in BIOS?

  #3851 Reactie

  Jan

  Meestal is dat de DEL of F2 toets bij het opstarten. In de handleiding wordt dit ook vaak aangegeven. De handleiding kan je downloaden via
  http://www.medion.com/nl/service/start/_search.php?groupID=1&groupName=Laptop,

  #3852 Reactie

  Claudia

  Sorry, maar het lukt niet. In BIOS ga ik bovenaan naar Boot, dan met pijltjestoetsen naar boot option #3 cd/dvd en dan de originele medion recovery disc. Heb wel een dvd van Windows 10 ook geprobeerd, die het ook niet deed. Maar door veel Google blijkt dat als je origineel Windows 8 had, dat je dan problemen kan krijgen door een schone Windows 10 er op te zetten. Zoals bij mij nu.

  #3853 Reactie

  Claudia

  Lijkt nu Schot in te komen. Heb volgorde BIOS verandert, toen ging opeens de dvd lopen. Zal updaten, moet nu kiezen uit taal, dus ik Windows 8.

  #3854 Reactie

  Claudia

  Helaas. Het blijkt trouwens Windows 7 te zijn. Maar, ook met herstel optie opstarten, komt uiteindelijk het scherm terug met de foutmelding.
  Ga morgen pc openschroeven, kijken voor stof en losse stekkers, dan weer opnieuw proberen.

  #3855 Reactie

  Jan

  Als Windows 10 er ooit op gestaan heeft kan je Windows 10 gewoon proper installeren vanaf een USB stick. Die kan je op de website van Microsoft gewoon aanmaken. Tijdens de installatie wordt er een productkey gevraagd maar die moet je niet invullen. Eenmaal geĂŻnstalleerd en verbonden met internet zal Windows 19 automatisch activeren. Je moet in de BIOS dan wel instellen dat de computer moet opstarten van de USB stick. Steek de USB stick op de computer alvorens naar de BIOS te gaan anders zal de optie om te booten van deze USB stick niet zichtbaar zijn!
  https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10

  #3861 Reactie

  Claudia

  Beste, zoals ik al schreef, niks doet het vanuit BIOS. De recovery disk doet het niet en mijn Windows 10 schijf ook niet. Ik heb de usb niet nodig, heb ik trouwens ook niet.
  Vanuit de boosheid ik 1 maal uiteindelijk de recovery disk kunnen opstarten en na taal etcetera.systeemherstel ingeschakeld. Maar resultaat is weer na een tijdje dezelfde foutcode, blauw scherm.

  #3862 Reactie

  Claudia

  Boosheid is BIOS. Komt door gsm, de woorden die ik intik komen er anders uit. Mvg

  #3863 Reactie

  Claudia

  Na zojuist pc geopend te hebben, stof te hebben weggehaald, met dvd Windows 10, aangedaan. En, het doet het. Dat is zeer goed nieuws, dus bedankt. Ongelooflijk, hadden er al geen vertrouwen in.
  Wel stond er dat er geen beeldscherm programma was, als melding. En al mijn overige programma’s die oorspronkelijk op mijn Medion stonden, zijn weg. Die staan natuurlijk op de recover dvd. Maar als ik die opstart, dan heb ik weer terug Windows 7?

  #3864 Reactie

  Jan

  Claudia,

  Dat is goed nieuws. Jouw PC liep dus eigenlijk veel te warm en daardoor crashte hij met een BSOD als gevolg. De Windows versie kan je kiezen. Ofwel installeer je terug het oorspronkelijke besturingssysteem (Windows 7) met de recovery DVD ofwel installeer je opnieuw Windows 10.

  Denk dat je door al je pogingen enorm veel bijgeleerd hebt… 🙂

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
Reageer op: BSOD
Mijn informatie: