Touchpad doet raar

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  dcp 1 jaar, 8 maanden geleden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #3943 Reactie

  Sam DD

  Beste,

  Ik gebruik al een hele tijd Windows 10 maar vanuit het niets begon mijn cursor raar te doen. Het volgend probleem doet zich voor: Op sommige momenten schuift de cursor steeds op naar rechts. Dit is zeer vervelend, zeker in Word. Wanneer dit gebeurt, reageert op mijn touchpad niet meer, echter een aangesloten muis geeft geen probleem. Ik heb reeds de touchpad eens gepoetst en uitgeblazen, uitgeschakeld, bijgewerkt, verwijderd en opnieuw geïnstalleerd maar nog steeds hetzelfde probleem. Tevens heb ik de laptop gescand met CCleaner en Malwarebytes. Ik hoop dat iemand enig idee heeft waar het mankement zich zou bevinden.

  Groeten,

  Sam

  #3944 Reactie

  Jan

  Sam,

  Eigenlijk heb je al alles geprobeerd wat je in feite kan proberen. Welke drivers heb je geïnstalleerd? Die van de fabrikant van de laptop?

  Als je het niet kan oplossen met het installeren van een andere driver vrees ik dat je er een muis zal moeten naast leggen. De touchpad kan je gelukkig uitschakelen.

  #3945 Reactie

  Sam DD

  Beste Jan,

  Die van de fabrikant van de laptop. Misschien was ik niet duidelijk genoeg. De cursor blijft naar rechts gaan met zijn momenten, ook al is de touchpad uitgeschakeld. Ook met een aangesloten muis blijft die naar rechts gaan maar heb ik er wel controle over. Hoe dan ook heb ik dus nog steeds een probleem!

  #3947 Reactie

  dcp
  Sleutelbeheerder

  Intern is de touchpad waarschijnlijk aangesloten op een USB-hoofdhub. Als de touchpad defect is kan hij mogelijk de werking van andere op de USB-hoofdhub aangesloten apparaten verstoren. Op die manier kan een defecte touchpad mogelijk ook de werking van een extern aangesloten USB muis verstoren.

  – kijk eens of je de touchpad niet kan uitschakelen in de BIOS
  – sluit de muis eens aan aan de andere kant van de laptop, mogelijk zit hij dan op een andere USB-hoofdhub aangesloten
  – probeer voor de touchpad eens de drivers van Microsoft te gebruiken ipv die van de fabrikant
  – probeer ook eens een andere muis

  Testen, testen en nog eens testen….zo vind men vaak een oplossing.

  • Deze reactie is gewijzigd 1 jaar, 8 maanden geleden door  dcp.
4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Reageer op: Touchpad doet raar
Mijn informatie: