De service user profile service verhindert het aanmelden

In Windows heeft elke gebruiker een profiel. In dit profiel staan al de instellingen van de gebruiker. Wanneer Windows start moet het profiel van de gebruiker geladen worden. Als dit profiel om een of andere reden beschadigd is dan kan Windows niet starten omdat je profiel niet geladen kan worden. De volgende foutmelding verschijnt dan in Windows 7 en Windows Vista:

“De service user profile service verhindert het aanmelden. Gebruikersprofiel kan niet worden geladen.”

de service user profile service verhindert het aanmelden

Deze foutmelding verschijnt bij het aanmelden of starten van Windows.

Een gebruikersprofiel geraakt natuurlijk niet vanzelf beschadigd. Meestal word het profiel beschadigd door:

  • het verkeerd afsluiten van de PC
  • door stroompannes waardoor de PC onverwachts afgesloten wordt
  • door het vastlopen van de PC
  • doordat de harde schijf slechte clusters heeft (= defecte harde schijf)
  • heel uitzonderlijk door virussen of spyware

Als je ervan overtuigd bent dat de harde schijf niet defect is dan kan je dit probleem gemakkelijk oplossen door een systeemherstel uit te voeren. Als er op de PC nog een andere administrator account aanwezig is dan kan je het systeemherstel starten vanuit deze account. Het gebeurt bijna nooit dat meerdere gebruikersprofielen beschadigd geraken. Systeemherstel vind je terug in het configuratiescherm onder het onderhoudscentrum. Je kan het ook starten met het commando rstrui.exe¬†Als je “systeemherstel” intypt in het zoekvak van Windows vind je het ook vrij snel terug.

Als er geen andere administrator account, die je kan starten, aanwezig is op de PC dan kan je systeemherstel starten als volgt:

Windows Vista

Door te booten vanaf het Windows Vista installatieschijfje en vervolgens “Uw computer herstellen” te kiezen. Dit is het tweede scherm dat verschijnt. Let op: Windows Vista herstellen en niet installeren!

Windows 7

Bij Windows 7 kan je het herstellen van de computer starten door bij het opstarten F8 te duwen. In het menu dat daarna verschijnt kies je “de computer herstellen”. Daarna doorloop je hetzelfde zoals bij Windows Vista.

Als systeemherstel niet lukt of als het probleem daarna nog steeds niet opgelost is dan overweeg je best van eerst de harde schijf te testen. Met het programma HDAT2 dat je op de Ultimate Boot CD vindt kan je de harde schijf gemakkelijk testen. Als HDAT2 onherstelbare fouten vindt dan overweeg je best om de harde schijf te vervangen. Als HDAT2 geen fouten vindt controleer je de bestandstructuur met commando chkdsk c: Voer dit commando uit vanuit de DOS-prompt. Een ander mogelijkheid is van een nieuwe administrator account aan te maken en vervolgens vanuit deze nieuw account de bestanden van het beschadigde profiel te recupereren. Probeer eventueel te starten in veilige modus. Je kan in veillige modus mogelijk een nieuwe administrator account aanmaken.

Geplaatst in Herstellingen, Software herstellingen Getagd met

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*


9 − zeven =

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Los uw computerprobleem op

2. Gebruik vraag en antwoord

Geen oplossing gevonden? Stel je vraag in vraag en antwoord. Elke vraag wordt beantwoord.

3. Vraag advies

Als de admin online is kan je hem direct advies vragen. Onderaan rechts vindt u de chat.

4. Zoek naar een computerwinkel

Het laatste redmiddel. Zoek een computerwinkel in uw buurt om uw computerprobleem op te lossen.
Computerwinkels