De startpagina Qvo6 verwijderen

Qvo6 is malware die net zoals Portaldosites de startpagina van je browser wijzigt. In het geval van Qvo6 wordt de startpagina meestal gewijzigd naar qvo6.com of search.qvo6.com. Deze soort van malware is zeer irritant en soms zeer moeilijk te verwijderen.

Qvo6 loop je op bij het bezoeken van onbetrouwbare websites. Vaak zijn dit websites die freeware of andere illegale downloads aanbieden. Het aanpassen van de startpagina in de instellingen van je browser is meestal niet voldoende om van deze irritante zoekmachine verlost te zijn. Na het herstarten van je browser blijkt vaak tot grote ergernis dat de startpagina nog steeds op deze ongewenste pagina staat.

Qvo6
Startpagina’s zoals Qvo6 en portaldosites zijn vaak moeilijk te verwijderen.

Gelukkig is er een 100% waterdichte methode om je startpagina terug op je favoriete startpagina te krijgen en deze malware voorgoed te verwijderen. Deze methode werkt voor het verwijderen van alle ongewenste startpagina’s in alle browser. Je kan met deze methode dus ook Portaldosites verwijderen.

Stap 1: Scan de PC op malware met Malwarebytes of een ander anti-malware programma.

Deze stap is een preventieve maatregel. Deze stap verwijdert de startpagina meestal niet maar we willen vermijden dat een of andere malware de startpagina opnieuw wijzigt nadat wij de startpagina aangepast hebben.

Stap 2: Scan de PC op virussen.

Deze stap is eveneens preventief. We willen er zeker van zijn dat er geen virussen aanwezig zijn op de PC alvorens we de startpagina aanpassen. Microsoft Security Essentials is een gratis virusscanner dat je hiervoor kan gebruiken indien je nog geen virusscanner op je computer geïnstalleerd hebt.

Stap 3: Het aanpassen van de startpagina.

Probeer het eerst op de klassieke manier. Probeer dus eerst de startpagina aan te passen in de instellingen van je browser. Meestal werkt dit niet maar probeer dit toch maar eerst.

  • In Internet Explorer: klik op het tandwiel rechtsboven. Ga naar Internetopties en onder het tabblad algemeen kan je de startpagina aanpassen.
  • In Google Chrome: klik op de 3 horizontale streepjes. Kies instellingen en onder de sectie bij opstarten kan je de startpagina aanpassen.
  • In Mozilla Firefox: in het menu bovenaan ga je naar “extra” en kies je vervolgens “opties”. Onder het tabblad algemeen kan je de startpagina aanpassen. Als je bovenaan geen menu hebt klik je met de rechterkant van de muis bovenaan naast de tabbladen en selecteer je dat je het startmenu zichtbaar wenst te maken.

Zoals vermeld werkt dit meestal niet. Maar niet getreurd met de volgende techniek heeft die irritante start pagina geen schijn van kans. We gebruiken Internet Explorer als voorbeeld maar deze techniek werkt dus ook voor andere browsers.

Verwijder alle snelkoppeling van Internet Explorer.

  • verwijder alle snelkoppelingen van Internet Explorer op het bureaublad
  • verwijder alle snelkoppelingen van Internet Explorer van de taakbalk
  • verwijder alle snelkoppelingen van Internet Explorer uit het startmenu

Maak daarna alle snelkoppelingen opnieuw aan.

Blader naar de installatiemap van je browser. Voor Internet Explorer is dit c:\Program Files\Internet Explorer of c:\Program Files(x86)\Internet Explorer naargelang je de 32-bit of 64-bit versie van Internet Explorer gebruikt. Klik vervolgens met de rechterkant van de muis op het “iexplore” icoontje en maak alle snelkoppeling opnieuw aan. Selecteer “Aan het menu start vastmaken”, “Aan de taakbalk vastmaken” en tenslotte “kopieren naar -> snelkoppeling op het bureaublad maken”. Ga vervolgens naar de snelkoppelingen en pas indien gewenst de naam aan. Test nu de nieuwe snelkoppelingen uit. En pas indien nodig de startpagina opnieuw aan in de instellingen van de browser. Je zal merken dat de ongewenste startpagina nu niet meer terugkomt.

Onderstaande video demonstreert deze methode:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *