Go to...

Windows 10 mail mappen aanmaken en beheren

De Windows 10 mail app is echt een “basis” app met beperkte functionaliteit. Een veel gestelde vraag is hoe je in de Windows 10 mail app mappen kan aanmaken en beheren. In dit artikel tonen we hoe je via een omweg mappen kan aanmaken en deze vervolgens kan gebruiken in de Windows 10 mail app.Het is eigenlijk belachelijk maar je kan in de app zelf geen mappen aanmaken. Wil je toch een aantal mappen aanmaken dan kan je dit door in te loggen via de web interface.

http://outlook.com

aanmelden bij Outlook

Aanmelden bij outlook.com

Log in en klik vervolgens aan de linkerkant op het + teken. Vul de naam in die je wenst voor de map. In ons voorbeeld noemen we de map werk.map aanmaken in Outlook mail

Nadat we ingelogd zijn maken we een map aan. In het voorbeeld de map “werk”.

Open vervolgens de Windows 10 mail app. Klik op de 3 horizontal lijntjes links bovenaan. Klik vervolgens op meer en klik met de rechterkant van de muis op de map die je via de webinterface hebt aangemaakt. Kies toevoegen aan favorieten.

map toevoegen aan favorieten Windows 10 mail

De map vinden we terug onder meer en we voegen de map toe aan de favorieten.

Normaal moet de map nu keurig weergeven worden.

map in Windows 10 mail app

De map staat nu mooi bij de andere mappen.

Voor het verwijderen van een map ga je gelijkaardig te werk. Inloggen via de web interface. Vervolgens met de rechterkant van de muis op de map klikken en verwijderen kiezen. De map komt dan onder verwijderde items te staan. Lukt het niet om de map verwijderde items leeg te maken open dan de Windows 10 mail app en klik met de rechterkant van de muis op de map verwijderde items en kies “deze map niet synchroniseren”. Probeer vervolgens opnieuw de map verwijderde items leeg te maken.

Over dcp

Dcp is een Industrieel Ingenieur die sinds 2002 computers herstelt. Naast het herstellen van computers is deze website een van zijn grote hobby's.

Eén reactie op “Windows 10 mail mappen aanmaken en beheren”

  1. Simon van der Aar
    15 december 2016 at 15:08

    Leuk bedacht hoor maar je krijgt ze niet in alfabetische volgorde te zien.

    Bekijk reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *