Adobe Premiere Elements niet compatibel stuurprogramma

Adobe Premiere Elements is een krachtige video editor. Bij het opstarten checkt het programma de hardware. Problemen worden bij het opstarten weergegeven. Hieronder zie je de foutmelding wanneer er een niet compatibel stuurprogramma gedetecteerd wordt. Adobe Premier Elements zal nog wel werken maar voor betere prestaties is het beter dat je het probleem oplost.

Adobe Premiere niet compatibel stuurprogramma
Er is een niet compatibel stuurprogramma voor de monitor aangetroffen.

Er zijn verschillende mogelijke oplossingen voor dit probleem:

Stuurprogamma’s bijwerken

De foutmelding geeft aan dat er een nieuwer stuurprogramma bestaat voor de geïntegreerde graphics. Het is sowieso een goed idee van de nieuwste videodrivers te installeren. De drivers bijwerken doe je als volgt. Ga naar het configuratiescherm van Windows en open apparaatbeheer. Klik op het kleine driehoekje voor beeldschermadapters. Klik daarna met de rechterkant van de muis op je videokaart en kies “stuurprogramma’s bijwerken”. De volgende artikels kunnen je eventueel helpen in het vinden van nieuwere drivers.

https://decomputer.be/stuurprogrammas/

https://decomputer.be/windows-drivers-installeren-en-updaten/

Baddrivers.txt verwijderen

Gedetecteerde fouten worden opgeslagen in het bestand baddrivers.txt. Soms wordt de foutmelding nog steeds weergeven nadat de drivers geüpdate zijn. In dat geval wis je beter het bestand. Je kan het bestand terugvinden op de volgende locatie:

C:/ProgramData\Adobe/Premiere Elements/9.0/BadDrivers.txt

Let wel op je moet verborgen bestanden zichtbaar maken. Het bestand bevindt zich in een verborgen map.

verborgen bestanden zichtbaar maken
Het bestand baddrivers.txt vind je enkel terug als je verborgen bestanden zichtbaar maakt.

Adobe Premiere Elements updaten

Soms kan je het probleem ook oplossen door Adobe Premiere Elements te updaten. Dit doe je als volgt. Open het programma en ga bovenaan in het menu naar help. Onderaan vind je “updates”.

Adobe Premiere Elements updaten
Adobe Premiere Elements updaten is niet moeilijk.

Windows Aero uitschakelen

In Windows Vista doe je dit als volgt. Klik met de rechterkant van de muis op het bureaublad en kies “Aan persoonlijke voorkeur aanpassen”. Klik daarna op “Kleur en vormgeving van vensters”. Kies daarna een niet Windows Aero kleurschema.

In Windows 7 doe je dit als volgt. Klik met de rechterkant van de muis op het bureaublad en kies “Aan persoonlijke voorkeur aanpassen”. Kies vervolgens een niet-Aero theme.

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

1 gedachte over “Adobe Premiere Elements niet compatibel stuurprogramma”

  1. Geachte,
    Deze raadgevingen hebben me fantastisch geholpen om mijn Première Elements 11 terug aan de praat te krijgen.
    Hartelijk dank hiervoor!
    Met Vlaamse groeten,

    Beantwoorden

Plaats een reactie