AdwCleaner review

AdwCleaner is een hulpprogramma voor het detecteren van adware, werkbalken en ongewenste programma’s.

  • Adware is een vorm van malware die probeert om advertenties weer te geven. Adware kan soms zonder dat je door hebt advertenties vervangen of extra advertenties toevoegen wanneer je aan het surfen bent. In meer extreme gevallen kan adware extreem veel pop-ups veroorzaken.
  • Werkbalken zijn bijkomende knoppen en tools die in de browser worden geïnstalleerd zonder jouw expliciete toestemming.
  • Ongewenste programma’s zijn programma’s waar je eigenlijk nooit om hebt gevraagd. Vaak worden ze geïnstalleerd als je even niet oplet tijdens het installeren van gratis software.

AdwCleaner review

AdwCleaner, zoals elk ander programma, heeft zowel voordelen als nadelen. Een van de voornaamste pluspunten is de snelheid van de scanner, en het feit dat je het niet hoeft te installeren. Het downloaden en uitvoeren ervan verloopt net zo eenvoudig als bij de Microsoft Safety Scanner. Het is echter belangrijk te beseffen dat AdwCleaner zich specifiek richt op bepaalde bedreigingen en niet bedoeld is als totaalbeveiliging voor je computer. Het verwijderen van alle malware is bijvoorbeeld iets waar andere programma’s, zoals die van Malwarebytes, beter in zijn.

AdwCleaner review screenshot
AdwCleaner review screenshot

Ondanks deze beperkingen voegen we AdwCleaner graag toe aan onze lijst van favorieten. De voornaamste redenen hiervoor zijn dat het programma niet geïnstalleerd hoeft te worden. Hierdoor kan het eenvoudig op een USB-stick worden geplaatst en gebruikt worden voor het scannen van een pc zonder internetverbinding. Bovendien is de scanner opmerkelijk snel en uitstekend geschikt voor zijn beoogde doel, namelijk het verwijderen van adware, werkbalken en ongewenste software.

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

Plaats een reactie