AdwCleaner malware cleaner

AdwCleaner is een gratis programma dat immens populair aan het worden is. Het is geschikt voor het verwijderen van:

  • Adware (programma’s die ongewenste reclame tonen)
  • PUP/LPI (ongewenste en irritante software)
  • Toolbars (die je browser vertragen)
  • Hijackers (software die je browser startpagina wijzigen)

Dergelijke malware loop je meestal op als je niet aandachtig bent bij het installeren van gratis software. In sommige gevallen wordt de software ongevraagd op de achtergrond geïnstalleerd! Gelukkig zijn er programma’s zoals AdwCleaner die deze ongevraagde software opnieuw verwijderen van de PC.

AdwCleaner is geschikt voor Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 en Windows 8.1. En dit zowel voor de 32 bit versies als de 64 bit versies. Je kan het programma het best downloaden op de volgende locatie:

https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/

Nadat je het gedownload hebt kan je het direct uitvoeren. AdwCleaner is super eenvoudig in gebruik. Grote knoppen geven de verschillende opties aan. Het scannen zelf gaat super vlot. De scanresultaten worden onderaan weergegeven onder verschillende tabbladen. Op die manier kan je de scanresultaten inspecteren en indien gewenst kan je specifieke items uitvinken zodat deze niet verwijderd worden.

AdwCleaner
AdwCleaner is een krachtig en tegelijkertijd eenvoudig programma voor het verwijderen van malware.

Als je klikt op de knop verwijderen krijg je de waarschuwing dat alle open programma’s gesloten zullen worden. Sla dus alles netjes op als je nog programma’s open staan hebt. Na het verwijderen wordt de pc vervolgens opnieuw opgestart en krijg je een tekstbestand met een duidelijk overzicht van alle verwijderde items.

Als AdwCleaner detecteert dat de startpagina van een browser gewijzigd is door een Hijacker zal AdwCleaner de startpagina proberen te herstellen naar de standaard instelling. In dat geval kan je mogelijk de melding krijgen dat een programma de startpagina probeert te wijzigen. Laat dit toe.

Bovenaan in het menu onder tools vind je de quarantaine. In de quarantaine vind je alle items die verwijderd zijn. Je kan opteren om bepaalde items te herstellen als je dat zou wensen.

AdwCleaner is een vrij nieuw programma waar nog hard aan gewerkt wordt. Er is geen update functie. Bij het opstarten van het programma controleert het programma zelf of er updates zijn. Als dit zo is krijg je een melding en wordt er voorgesteld van de nieuwe versie te downloaden. Als je meer info wenst over recente wijzigingen van het programma kan je het volgende tekstbestand consulteren:

http://general-changelog-team.fr/~xplode/Changelogs/CG_AdwCleaner_EN.txt

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *