Allshare app streamt media van je PC naar je Samsung Smart TV

Als je een Samsung Smart TV hebt die aangesloten is op je netwerk dan kan je films en muziek die op je PC staan afspelen op je TV. Naast films en muziek kan je je TV dan ook gebruiken om je foto’s te tonen.

We leggen stap voor stap uit hoe je dit doet.

 • Zorg dat de Samsung TV aangesloten is op je netwerk.
 • Zorg ervoor dat PC waarop de films, muziek en foto’s staan aangesloten is op dezelfde router.
 • Indien nog niet geïnstalleerd installeer je op je Samsung TV de app Allshare Play.
Allshare app.
Op je Samsung Smart TV moet de Allshare Play app geïnstalleerd zijn.
 • Start de Allshare Play app op de Samsung Smart TV.
De Allshare app op de TV.
De Allshare Play app op de TV.
 • Installeer de Allshare PC S/W software op je PC. Deze software kan je downloaden op de volgende locatie. Vul het model nummer in van je Samsung TV en dan vind je Allshare terug tussen de downloads.

http://www.samsung.com/global/allshare/pcsw/

 • Na de installatie start een wizard die de verbinding maakt met de Samsung TV.
AllShare PC SW.
Het programma AllShare geïnstalleerd op de PC.
 • Het programma gaat automatisch de mappen video’s, muziek en afbeeldingen als gedeelde map nemen. Dit is echter niet zo een goed idee aangezien de video’s, muziek en foto’s enkel kunnen gebruikt worden als ze het juiste formaat hebben. In de handleiding van je Samsung Smart TV kan je de formaten vinden die ondersteund worden.
 • Maak een nieuwe map aan (bijvoorbeeld) TV en maak onder die nieuwe map 3 submappen met de naam video, muziek, foto. Bovenaan in het menu onder hulpmiddelen -> instellingen kan je dit aanpassen.
 • Nu kan je video’s, foto’s en muziek die het juiste formaat hebben kopiëren in de mappen die je aangemaakt hebt.
 • Het afspelen zelf kan je starten vanop de TV of de PC.

Als Allshare er niet in slaagt van een verbinding met de TV te maken dan controleer je best of de firewall van de PC niet het probleem is. Schakel die indien nodig even uit om te testen of de verbinding dan wel gemaakt wordt.

Als je video’s niet in het juiste formaat staan dan kan je die eventueel converteren. Dit kan je met programma’s zoals Windows Live Movie Maker, Microsoft Expression Encoder of met het programma Ultimate video converter.

Foto’s en muziek zijn meestal geen probleem aangezien JPEG en PNG ondersteund zijn. Voor muziek zijn WMA, MP3 en WAV ondersteund.

Nieuwsgierig naar meer? We hebben nog een artikels die u mogelijk interessant vindt!

Neem een kijkje op de frontpagina....

Door hier onderaan te reageren op het artikel steunt u ons.

Dank u wel

42 gedachten over “Allshare app streamt media van je PC naar je Samsung Smart TV”

 1. Allshare werkt prima bij ons alleen heb ik nu gemerkt dat het gebruik van allshare data van onze breedband internetverbinding verbruikt, zo gaat 100 GB er natuurlijk vlug door… hoe kan dit veranderd worden?

  Beantwoorden
 2. Allshare heeft geen internetverbinding nodig om te kunnen werken. De data wordt gedeeld via het lokale netwerk. Het is mij dan ook een raadsel hoe het gebruik van Allshare een invloed zou kunnen hebben op je internetverbruik…

  De TV en de PC met de Allshare app staan toch op dezelfde router aangesloten of niet?

  Beantwoorden
  • Misschien heeft de goede man nog een inbel provider. Ja, dan kost het geld, maar met breedband zeg ik je is het onmogelijk extra kosten te hebben. mvg rico

   Beantwoorden
 3. Ik heb idd probleem met de firewall zegt de All share app op de laptop.

  Welke is deze op Windows 8 want ik vind het niet.

  Voor de rest is alles oké.

  Dankjewel alvast.

  Beantwoorden
 4. De firewall instellingen kan je als volgt controleren. Ga naar het configuratiescherm en klik op het firewall icoontje. Klik daarna aan de linkerkant op “Een app of onderdeel toegang geven via Windows Firewall”.

  In de lijst die vervolgens verschijnt staat:
  Samsung Allshare Player
  Samsung Allshare Agent
  Samsung Allshare Service

  Zorg dat deze alle 3 aangevinkt staan en vink particulier en openbaar aan.

  Beantwoorden
 5. Hallo mooie uitleg, alleen op de site die je aangeeft kan ik geen Allshare downloaden. Heb Windows 8.1 maar er komt op de site geen enkele downloadoptie tevoorschijn alleen een pdf met handleiding….

  Beantwoorden
  • Als u een Philips smart TV heeft bestaat er iets gelijkaardig namelijk MediaConnect. Met MediaConnect kan u alle mediabestanden die op de PC staan afspelen op de TV. De enige voorwaarde is dat zowel de PC als de TV op het lokaal netwerk aangesloten zijn.

   Als u geen smart TV heeft kan u eventueel een media player overwegen. Bestudeer zorgvuldig de mogelijkheden van het toestel alvorens dit aan te schaffen. De ene media player is de andere niet…..

   Beantwoorden
  • Voor zover ik weet niet. Zou wel enorm handig zijn natuurlijk… Je kan op veel toestellen wel opnemen op een externe HDD die je op de USB poort aansluit.

   Beantwoorden
 6. Ik tracht de samsung link tussen mijn laptop en mijn samsung TV (40ES7000à) te herstellen, maar dit lukt niet. Bij aanmelding op mijn laptop krijg ik het bericht dat mijn ID en/of wachtwoord niet juist is. Ik heb dan de mail ontvangen om mijn wachtwoord opnieuw in te stellen, wat ik dan ook doe, maar krijg dan dezelfde melding dat mijn ID en of wachtwoord niet correct is. Nochthans ben ik wel aangemeld op mijn TV met hetzelfde emailadres en wachtwoord. Wie kan mij helpen ?

  Beantwoorden
 7. Ik heb enkele lp’s omgezet naar wma m.b.v een usb platenspeler en op mijn pc/NAS gezet.
  Wat bleek op mijn Samsung smart-tv bleek de ene omzetting in wma wel wordt afgespeeld op de smart-tv en de andere 3 omgezette lp’s niet. De muziek bestanden zijn gedeeld in het netwerk. De smart-tv ziet de mappen wel, maar niet de bestanden (wma), dan loopt het vast en wil ik weer in het netwerk op de smart-tv moet ik eerst weer terug naar tv. Weten jullie wat hierbij het probleem is? De op de computer gezette cd’s worden naar behoren op de smart-tv afgespeeld. Moet ik de lp’s opnieuw rippen en op de NAS zetten

  Beantwoorden
  • Met de rechterkant van de muis klikken op het wma bestand. Kies eigenschappen. Vervolgens kan je de bitrate (bitverwerkingssnelheid) terugvinden onder het tabblad details.

   Beantwoorden
 8. Hallo, ik gebruik Allshare al een tijd. Ik heb een map familie foto`s genaamd en deze kan ik via mijn tv bekijken. Ook de onderliggende mappen. Ik heb nu echter een nieuw map er onder gemaakt met nog meer foto`s.
  Wat blijkt, na herstart etc zie ik deze map niet. De instellingen van deze nieuwe map zijn exact hetzelfde als de andere onderliggende mappen.
  Wat doe ik verkeerd?

  Beantwoorden
 9. Beste,

  Je zou daar inderdaad van verwachten dat deze ook zichtbaar zouden zijn. Misschien is er een beperking betreffende het aantal niveaus van de mappen. Zet de map eens naast de andere mappen in plaats van eronder. Zijn de foto’s dan wel zichtbaar?

  Uit ervaring weet ik dat een te lang pad soms ook een probleem kan zijn. Een pad naar een bestand is bijvoorbeeld:
  C:\Users\user\Pictures\producten\….\afbeeldingen\vakantie\augustus\1ste verzameling\rommel\backup\test.jpg
  Dit mag maximum ongeveer 250 karakters lang zijn.

  Beantwoorden
 10. Na heropstarten van mijn pc (met update) krijg ik steeds de melding dat er een probleem is met de verbinding of firewall. De 3 bestanden van Allshare hebben toegang op mijn windows firewall en ik gebruik geen andere. Iemand een idee wat het probleem kan zijn? thx!

  Beantwoorden
  • Dat is inderdaad raar. En als u de firewall even uitzet….Zijn er dan nog problemen of niet. Begrijp me niet verkeerd. Een firewall is noodzakelijk maar een test met de firewall uitgeschakeld kan duidelijk maken of de firewall al dan niet het probleem is. U gebruikt op de PC enkel de Windows firewall? Zeker?

   Beantwoorden
 11. Ik vind het geweldig. Zie zelfs een datum staan van 2015 en april nog wel. Nou ik zoek me wezenloos maar ik kan de applicaties niet vinden…. 🙁

  Beantwoorden
 12. Het lijkt mij dat er veel kennis op deze blog zit, zodoende mijn vraag:

  Ik sta op het punt een samsung Tv met AllShare te kopen. Ik wil graag films vanaf mijn computer op mijn tv tonen, zonder HDMI kabel er tussen. Met AllShare lijkt dit te kunnen, maar…

  Wat continu in allerlei oplossingen het probleem is: de oplossingen streamen de film, echter wil ik de film én de ondertiteling, zonder dat er een HDMI kabel aan te pas komt en ik mijn computer beeldscherm “uitbreid” met een TV scherm.

  Ik gebruik BS player en eigenlijk wil ik het beeld op mijn computer (Windows 7 desktop) draadloos dupliceren op mijn tv.

  Is AllShare een oplossing, of moet ik verder zoeken?

  Alvast bedankt!

  Beantwoorden
  • Met de ondertiteling heb ik zelf nog nooit een probleem gehad. Het belangrijkste is dat de films die je gaat afspelen in het juiste formaat staan! Soms moet ik de film converteren met Handbrake alvorens hem af te spelen. Het bureaublad van Windows dupliceren naar de TV via Allshare is volgens mij niet mogelijk.

   Beantwoorden
 13. Als ik AllShare opstart krijg ik steeds de onderstaande melding:
  De gedeelde AllShare-server is afgesloten. De server wordt opnieuw opgestart.
  Wat ik ook doe de melding blijft steeds terug komen. Weet iemand wat de oorzaak hier van is?

  Beantwoorden
  • Probeer eens met de virusbeveiliging en firewall uitgeschakeld. Als het dan wel werkt weet je dat je Allshare moet toevoegen aan de lijst van uitzonderingen in de virusbeveiliging/firewall.

   Beantwoorden
 14. Beste,
  Ik zou graag een radiozender streamen naar mijn de Samsung TV.
  Foto’s en filmpjes afspelen via de Allshare is allemaal geen probleem.
  Kan u mij helpen ivm de radiozender?
  mvg

  Beantwoorden
 15. Kan sinds kort niet meer streamen vanuit PC naar Samsung TV via Allshare. Het toevoegen van de gedeelde map gaat niet (meer). Windows firewall al uitgeschakeld gehad. Hielp niet. Lijkt geen verbinding te kunnen maken met TV.

  Beantwoorden
  • Probeer nadat Windows al een tijdje opgestart is de “gedeelde Allshare server” eens opnieuw op te starten. Dit kan je als volgt. Klik met de rechterkant van de muis op de Allshare logo onderaan rechts op het bureaublad. (naast de horloge en tussen de pictogrammen op de taakbalk). Kies vervolgens “gedeelde Allshare server opnieuw opstarten”

   Ik veronderstel dat de map die je wenst te delen gewoon in “documenten” of “video’s” staat?

   Beantwoorden
 16. Ik ben in het bezit van en Samsung smart tv type UE40ES6100W. Ik heb altijd films kunnen bekijken via Allshare. Nu doet het volgende probleem zich voor, als ik de film opstart krijg ik de melding “Het geselecteerde bestand wordt nu niet ondersteund “. Wie kan mij helpen dit probleem op te lossen.

  Beantwoorden
  • De melding geeft aan dat het bestand niet afgespeeld kan worden omdat het bestandsformaat verkeerd is. Probeer de bestanden dus eerst te converteren. Videobestanden kan je converteren met Handbrake. Afbeeldingen kan je converteren met Paint.NET.

   Beantwoorden
  • De bestanden/mappen in het Allshare overzicht staan gewoon in een map op jouw PC. Als je met de verkenner deze map opent kan je alles eruit halen wat je niet meer wenst in het overzicht.

   Beantwoorden

Plaats een reactie