Android toetsenbord verschijnt niet meer

Een probleem dat we maar zelden zien. Van de ene dag op de andere verschijnt het Android toetsenbord niet meer op je tablet of smartphone. Nochtans heb je het toetsenbord niet uitgeschakeld of instellingen gewijzigd. Wat is er nu aan de hand en waarom verschijnt het Android toetsenbord niet meer?

Oorzaak en oplossing

Dit probleem treedt meestal op na het installeren van updates of na het vastlopen van de tablet of smartphone. Het Android toetsenbord is een app net zoals alle andere apps. De app slaat gegevens op en gebruikt cache geheugen. Fouten in de gegevens of het cache geheugen veroorzaken het probleem. Door de gegevens en de cache te wissen is het net alsof het toetsenbord opnieuw ge├»nstalleerd wordt. De oplossing voor het probleem van het toetsenbord dat niet meer verschijnt. Je doet dit als volgt. Ga naar “instellingen” op je smartphone of tablet. Open “apps”. Zoek in de lijst van ge├»nstalleerde apps naar een app met een naam zoals bijvoorbeeld:


Microsoft SwiftKey toetsenord
Google Keyboard
Swype
Google Gboard
en zo zijn er nog eindeloos veel

Klik op de toetsenbord app in de lijst. In mijn geval het Microsoft SwiftKey toetsenbord. Klik op geheugen en klik op “gegevens wissen” en “cache wissen”. Het toetsenbord zal opnieuw verschijnen wanneer je het wenst te gebruiken. In een uitzonderlijk geval moet je de smartphone of tablet nog eens herstarten.

Android toetsenbord verschijnt niet meer
Android toetsenbord verschijnt niet meer

Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *