Asus E402S slechte Wifi ontvangst

Als u toevallig de trotse eigenaar bent van een Asus Eeebook E402S en een verschrikkelijk slechte Wifi ontvangst heeft dan moet u zeker verder lezen. Een tijdje geleden kregen we toevallig zo een notebook in onze handen. De Wifi ontvangst was zodanig slecht dat we in de eerste plaats dachten dat de Wifi antenne niet aangesloten was. We openden dus het toestel om dit te verifiëren. Tot onze grote verbazing was de antenne verkeerd aangesloten! De antenne was aangesloten op de Aux aansluiting terwijl die bij het gebruik van 1 antenne op de MAIN moet aangesloten worden. Op de volgende foto ziet u de correcte aansluiting van de Wifi antenne.

Asus E402S slechte Wifi ontvangst
Deze foto toont hoe de Wifi antenne moet aangesloten zijn. Als de antenne verkeerd aangesloten is heb je bijna geen Wifi ontvangst.

We sloten de Wifi antenne aan op de MAIN aansluiting. Het verschil in ontvangst was meer dan spectaculair. Van bijna geen ontvangst van de Wifi router waar we naast stonden naar maximum ontvangst! Bovendien ontvangen we nu tientallen andere Wifi netwerken die daarvoor niet te detecteren waren!

Deze Asus Eeebook E402S kwam nieuw uit de doos. We vermoeden dus dat er tijdens de montage een fout gemaakt is. De kans is reëel dat er nog andere toestellen met verkeerd aangesloten antenne in omloop zijn.

Let op! Als uw toestel nog in garantie is dan mag u in principe het toestel zelf niet openen! Doet u dat toch dan vervalt de garantie. Contacteer het verkooppunt waar u het toestel kocht of neem direct contact op met Asus.

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

Plaats een reactie