Avast Free Antivirus 2015

Avast Free Antivirus 2015 is een van de betere gratis virusscanners die je momenteel kan installeren. Het beschermt je niet alleen tegen virussen en malware maar controleert ook dat je geen potentieel ongewenste software installeert. Nieuw in Avast Free Antivirus 2015 is ook de netwerkscan die controleert of er geen veiligheidsrisico’s zijn op je lokaal netwerk. De slimme scan functie scant je pc op bedreigingen en adviseert je als het verouderde software aantreft op je pc. Alsof dit nog niet voldoende is heeft Avast Free Antivirus 2015 ook nog een hulp op afstand functie. Hiermee kan je je pc laten overnemen door een vriend of familie om je eventueel te helpen met je computerproblemen! Enige voorwaarde is natuurlijk dat de persoon die je helpt ook Avast geïnstalleerd heeft. Avast Free antivirus 2015 kan je het best gewoon downloaden van de website van Avast zelf. Opgelet verwijder eerst je oude virusscanner! Avast Free Antivirus 2015 kan je gratis registreren. Doe je dit niet dan werkt het programma slechts 30 dagen.

Avast Free Antivirus 2015
Avast Free Antivirus 2015 verrast ons aangenaam met de vele extra functies die het programma heeft.

Tip 1: controle van uitgaande mails

Standaard controleert Avast Free Antivirus 2015 alle uitgaande mails en plaats het onder elke bericht een melding dat de mail gecontroleerd is. Je kan dit gemakkelijk testen door een mail naar je eigen email adres te sturen. Wenst u niet dat deze melding onder al je mails geplaatst wordt dan deactiveer je best deze functie. Dat kan via instellingen → actieve bescherming → mailshield → aanpassen. Je kan uitgaande e-mails scannen gewoon uitvinken.

Tip 2: Avast Antivirus 2015 update problemen

Het gebeurt zelden maar Avast om een of andere reden problemen heeft met de automatische updates pakt u dit best aan als volgt:

  • Controleert eerst en vooral dat u nog verbonden bent met internet.
  • Herstart vervolgens de pc en probeer opnieuw te updaten.
  • Ga naar instellingen, vervolgens bijwerken en klik op bijwerken.
  • Lukt het nog steeds niet? Ga dan naar instellingen, probleemoplossing. Open fabrieksinstellingen herstellen en klik op beginwaarden herstellen.

Tip 3: vastlopen

Er mag op uw pc altijd maar 1 virusscanner tegelijkertijd actief zijn. Als er meerdere virusscanners actief zijn kan de pc vastlopen. Controleer dus bij vastlopen of er nog een andere virusscanner actief is en verwijder die zo snel mogelijk. Lukt het niet om de oude virusscanner te verwijderen probeer dan deze te verwijderen door Windows op te starten in veilige modus of gebruik een programma zoals Revo Uninstaller.

Avast Free Antivirus 2015 downloaden via de website van Avast: http://avast.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.