Avast Free Antivirus review

Gebruik je de virusscanner die in Windows zit liever niet, dan heb je tegenwoordig tal van alternatieven. Een van die alternatieven is Avast Free Antivirus. We hebben vandaag de tijd genomen om deze virusscanner eens te testen.

Avast Free Antivirus review

Het downloaden en installeren van Avast Free Antivirus verliep zonder problemen. Na de installatie voerde het programma een slimme scan uit waarna ik mijn computer moest herstarten. Dit herstarten nam behoorlijk wat tijd in beslag. Ik had natuurlijk onmiddellijk het programma willen verkennen. Na het herstarten kon ik het programma verkennen. De eerste indruk is goed met een duidelijke gebruikersinterface waardoor je snel kan zien wat het programma te bieden heeft.

Avast Free Antivirus screenshot
Avast Free Antivirus screenshot

Qua bescherming heb ik niet de indruk meer te krijgen dan wat er standaard reeds aanwezig is in Windows. Als je dus op zoek bent naar een gratis antivirus met vele extra opties dan is Avast Free Antivirus mogelijk niet hetgeen je zoekt. Wat mij ook een beetje stoort is de manier waarop dit programma mij probeert te overhalen een abonnement te nemen alvorens ik het programma heb kunnen testen en verkennen. Tijdens het surfen detecteerde Avast Free Antivirus ook een potentiële gevaarlijke website die dan ook niet openende. Spijtig dat het programma mij niet vraagt of ik wil doorgaan of niet. Ik neem dergelijke beslissingen liever zelf… Ik heb de indruk dat mijn computer ook een klein beetje minder vlot reageert. Maar dat is wat je mag verwachten met een extra programma op de achtergrond. In taakbeheer merk ik 5 nieuwe processen op. Minder was natuurlijk beter.

Avast Free Antivirus review conclusie

Avast Free Antivirus is een goed alternatief voor diegene die de virusscanner die standaard in Windows zit niet willen gebruiken. Wat vaak echter vergeten wordt is dat de beveiliging van Windows niet alleen een virusscanner is. Windows heeft ook een firewall en een SmartScreen. Want soms denkt men dat de Windows niet voldoende beveiligd is, omdat het alleen een virusscanner heeft en dat is natuurlijk niet waar.

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

Plaats een reactie

Tags: