AVG gratis virusscanner voor Android

Op een Android telefoon of tablet kan je net zoals op een PC last hebben van virussen en malware. Nieuwe apps in de store worden automatisch gecontroleerd maar geen enkel test is 100% betrouwbaar. Als je apps installeert is het belangrijk goed op te letten. Installeer niet zo maar om het even wat. Controleer altijd de machtigingen die de app zichzelf wil toewijzen. Als een app een machtiging wenst die eigenlijk niet nodig is ben je beter op je hoede.

Android app machtigingen
Bekijk altijd aandachtig de machtigingen. Heeft de app deze machtigingen nodig?

Standaard blokkeert Android installaties van apps die niet van de Android store komen. Als je toch apps wenst te installeren van een andere store kan je deze beveiliging uitschakelen. Dit is wel op eigen risico.

apps verifiëren
Standaard staat de controle van apps aan.

Virussen kunnen je tablet of smartphone overnemen. Ze kunnen bijvoorbeeld SMS’en versturen of informatie van je tablet versturen over internet. Malware kan je het leven zuur maken door voortdurend reclameboodschappen te tonen.

Gelukkig bestaan er ook virusscanners voor Android. Een bekende virusscanner voor Android is bijvoorbeeld AVG. Deze virusscanner heeft alles wat je nodig hebt om veilig je Android tablet of smartphone te kunnen gebruiken. Deze virusscanner controleert de geïnstalleerde apps en de bestandsscanner controleert je alle bestanden. Je kan zelf de frequentie van de automatische scan bepalen. Het scannen zelf gaat lekker snel. De realtime scanner van AVG beschermt je ook tijdens het surfen.

AVG gratis virusscanner voor Android
Deze virusscanner voor Android biedt alles aan wat we nodig hebben.

De recensies in de Google Play store spreken voor zich. De AVG virusscanner voor Android is een no-nonsense app die exact doet wat het moet doen. Een complete bescherming in combinatie met een gebruiksvriendelijke interface. Wat wens je nog meer?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.antivirus voor tablets
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.antivirus.tablet voor smartphones

2 thoughts on “AVG gratis virusscanner voor Android

  1. Mijn dochter zal deze namiddag een Huawei P8 lite krijgen met een abonnement King. Ik vroeg me af of een virusscanner nodig is? Met dank voor uw informatie. Ik zal de AVG scanner installeren. Hoe komt het dat die gratis is? Wordt die wel voldoende geüpdatet om de nieuwe aanvallen af te slaan? Is het niet beter een Norton virus scanner te installeren? Met dank voor je antwoord.

    1. Op een Android smartphone is het risico sowieso al beperkt. Alle apps in de Google Play Store zijn sowieso al gecontroleerd door Google. Wil je toch een beetje controle dan zijn er gratis virusscanners zoals AVG.

      Let wel op. Installeer nooit apps via een andere bron dan de Google Play Store. Doe je dat toch dan is er wel degelijk een risico…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *