AVG gratis virusscanner voor Android

Heb ik een antivirus nodig voor Android?

Is het nodig om een virusscanner te hebben op je Android smartphone of tablet? Dit is een vraag die vaak wordt gesteld. Laten we eerst kijken naar de beveiliging die Android standaard biedt, namelijk Google Play Protect. Google Play Protect houdt alles nauwlettend in de gaten en controleert alle apps voordat je ze downloadt. Het waarschuwt je voor verdachte activiteiten en schakelt of verwijdert verdachte apps. De vraag die rijst, is of je eigenlijk wel een aparte virusscanner moet installeren op Android.

Alles hangt af van de manier waarop je je toestel gebruikt!

Het antwoord hangt af van hoe je jouw Android toestel gebruikt. Als je alle apps gewoon via de Google Play Store downloadt en voorzichtig bent met links in ontvangen e-mails, is een extra virusscanner meestal niet nodig. In dat geval is Google Play Protect doorgaans voldoende.

Echter, als je apps installeert vanuit andere bronnen (sideloading), wordt het een ander verhaal. Deze apps zijn niet gecontroleerd voordat ze worden geïnstalleerd, en in dat geval is het sterk aan te raden om een extra virusscanner te installeren, bijna een noodzaak!

Avg Free Antivirus voor Android
Avg Free Antivirus voor Android

Avg Free Antivirus voor Android?

Een mogelijke gratis oplossing in dit geval is AVG Antivirus voor Android. Je kunt deze antivirus app eenvoudig gratis downloaden via de Google Play Store. De app installeert snel en biedt alle benodigde functies. Natuurlijk probeert de app je over te halen om een abonnement te nemen, wat normaal is. Na het lezen van het eerste deel van deze tekst kun je waarschijnlijk zelf beoordelen of je deze extra functies al dan niet nodig hebt. Alles hangt af van hoe jij je toestel gebruikt…

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

2 gedachten over “AVG gratis virusscanner voor Android”

 1. Mijn dochter zal deze namiddag een Huawei P8 lite krijgen met een abonnement King. Ik vroeg me af of een virusscanner nodig is? Met dank voor uw informatie. Ik zal de AVG scanner installeren. Hoe komt het dat die gratis is? Wordt die wel voldoende geüpdatet om de nieuwe aanvallen af te slaan? Is het niet beter een Norton virus scanner te installeren? Met dank voor je antwoord.

  Beantwoorden
  • Op een Android smartphone is het risico sowieso al beperkt. Alle apps in de Google Play Store zijn sowieso al gecontroleerd door Google. Wil je toch een beetje controle dan zijn er gratis virusscanners zoals AVG.

   Let wel op. Installeer nooit apps via een andere bron dan de Google Play Store. Doe je dat toch dan is er wel degelijk een risico…

   Beantwoorden

Plaats een reactie