Backgroundcontainer.dll verwijderen

Je PC schoon houden en regelmatig eens scannen met je antivirus programma en je anti malware programma is echt aangeraden. Wanneer deze programma’s ongewenste bestanden verwijderen kan je soms na het opnieuw opstarten van de pc een foutmelding krijgen dat er een bestand of module niet kan gevonden worden. Onderstaande foutmelding is hier een uitstekend voorbeeld van:

backgroundcontainer.dll
Er is een probleem opgetreden tijdens het starten van c:\Users\….\AppData\Local\Conduit\BackgroundContainer\BackgroundContainer.dll
Kan de opgegeven module niet vinden.

Tijdens het opschonen van de PC is het bestand BackgroundContainer.dll verwijderd maar een taak in de taakplanner van Windows wil dit bestand gebruiken om een taak uit te voeren. We kunnen deze foutmelding dus gemakkelijk definitief verwijderen door eenvoudigweg de taak te verwijderen. In Windows Vista, Windows 7 en Windows 8 doen we dit als volgt:

 • Ga naar het configuratiescherm van Windows
 • Daarna klikken op het icoontje systeembeheer
 • Daarna dubbelklikken op taakplanner
 • Klik daarna op de bibliotheek voor de taakplanner
 • Zoek de taak BackgroundContainer Startup Task
 • Met de rechterkant van de muis erop klikken en verwijderen
backgroundcontainer in taakplanner
De taak “BackgroundContainer Startup Task” verwijderen.

Normaal ben je na het herstarten van de PC verlost van deze foutmelding. Kreeg je deze fout spontaan van de ene dag op de andere dan raden we het aan van de PC eens grondig te checken op virussen en malware.

Nieuwsgierig naar meer? We hebben nog een artikels die u mogelijk interessant vindt!

Neem een kijkje op de frontpagina....

Door hier onderaan te reageren op het artikel steunt u ons.

Dank u wel

3 gedachten over “Backgroundcontainer.dll verwijderen”

  • Open systeemconfiguratie met het commando msconfig. Zoek onder het tabblad opstarten naar een regel die het bestand backgroundcontainer.dll start. Vink deze regel uit en start de PC opnieuw op.

   Beantwoorden

Plaats een reactie