Beeldschermstuurprogramma reageert niet meer

Sommige foutmeldingen geven goed aan wat het probleem is. De foutmelding “beeldschermstuurprogramma reageert niet meer” geeft aan dat ofwel de videokaart een probleem heeft ofwel dat er probleem is met de drivers van de videokaart.

Beeldschermstuurprogramma reageert niet meer
Beeldschermstuurprogramma reageert niet meer en is hersteld. Beeldschermstuurprogramma Intel Graphics Accelerator Drivers for Windows 7(R) reageert niet meer en is hersteld.

Oplossingen?

Software

Controleer in de eerste plaats of er geen recentere drivers beschikbaar zijn voor de videokaart in je pc. Via apparaatbeheer kan je gemakkelijk controleren welke videokaart jouw PC precies heeft. Vervolgens kan je op de website van Nvidia, ATI of Intel de meest recente drivers downloaden.

Vind je dit te moeilijk dan kan je ook een programma zoals SlimDriversFree gebruiken. Dit programma detecteert of er een nieuwe driver beschikbaar is en installeert deze indien gewenst.

Hardware

Zijn de drivers up-to-date en heb je nog steeds het probleem dan controleer je in de eerste plaats de koeling van de videokaart. In het geval van een laptop controleer je de koeling van de laptop.

Is er op de videokaart een extra PCI-E voedingskabel aangesloten dan kan de voeding in principe ook het probleem. Als dat zo is krijg je meestal de foutmelding pas als de videokaart zwaar belast worden zoals tijdens het spelen van zware spelletjes. De enige manier om dit echt te testen is de voeding te vervangen door een nieuwe.

Tenslotte willen we nog even vermelden dat dit probleem ook kan opduiken na de upgrade van Windows 7 naar Windows 10. Windows 10 gebruikt in dat geval na de upgrade nog steeds de drivers van Windows 7. De enige oplossing is dan nieuwere en voor Windows 10 geschikte drivers te installeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *