Gewiste(verwijderde) bestanden recupereren met Recuva

Het is essentieel om belangrijke bestanden regelmatig te back-uppen. Helaas kunnen er soms ongelukken gebeuren, waarbij bestanden per ongeluk worden verwijderd voordat ze zijn geback-upt. Gelukkig is er een oplossing: het gratis en handige programma Recuva, ontwikkeld door de makers van het populaire Ccleaner.

Recuva downloaden kan eenvoudig via de officiële website van Piriform: Download Recuva. Let goed op tijdens de installatie en installeer geen ongevraagde software.

Recuva gebruiken

Nadat je Recuva geïnstalleerd hebt, ga je als volgt te werk om bestanden te recupereren.

 1. Selecteer het Type Bestanden:
  • Bij het opstarten van Recuva begeleidt een handige wizard je. Specificeer het type bestanden dat je wilt herstellen, zoals foto’s, muziek, video’s of e-mails. Dit versnelt het herstelproces.
 2. Locatie van Verlies Aangeven:
  • Duidelijk aangeven waar de bestanden zijn verloren bespaart tijd. Volg de instructies van de wizard om dit nauwkeurig aan te geven.
 3. Kies tussen Snelle en Diepe Scan:
  • Start eerst met een snelle scan. Als dit niet voldoet, overweeg dan een diepe scan, maar wees gewaarschuwd voor de langere duur.
 4. Overzicht van Herstelbare Bestanden:
  • Na het scannen toont Recuva een overzicht van herstelbare bestanden, aangegeven in kleuren (groen – perfect, oranje – gedeeltelijk, rood – slecht).
 5. Bestanden Herstellen:
  • Selecteer de gewenste bestanden of groepen bestanden voor herstel. Sla de herstelde bestanden altijd op naar een andere harde schijf.
bestanden recupereren met Recuva
Met Recuva is bestanden recupereren kinderspel.

Recuva review

Zelf gebruik ik Recuva al jaren met succes. Het is een programma dat dus echt werkt! Zoals hierboven vermeld is het wel belangrijk van duidelijk aan te geven wat je wil recupereren en waar die bestanden stonden. Doe je dat niet dan kan het herstellen van de bestanden extreem lang duren. We kunnen alleen maar positief zijn. Een geweldig programma dat doet wat het moet doen!

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

2 gedachten over “Gewiste(verwijderde) bestanden recupereren met Recuva”

  • Beste,

   Controleer de bestandsextensies van de video bestanden. Hebben de gerecupereerde bestanden nog steeds de juiste extensie. Bijvoorbeeld *.MOV of *.AVI of MP4

   Probeer ook eens met een ander media player.

   Beantwoorden

Plaats een reactie