De beste gratis virusscanner 360 Total Security

Je vindt op internet een groot aanbod van gratis virusscanners en volgens testen is de ene beter dan de andere. Waar die testen het echter niet over hebben is hoe irritant sommige van die gratis virusscanners wel zijn. Voortdurend word je lastig gevallen met de vraag of je niet wenst over te schakelen naar een proefversie. Een proefversie die natuurlijk na een maand of zo vervalt. Voortdurend word je erin geluisd! En de irritatie neemt alleen maar toe als dan blijk dat die gratis virusscanner bijna niet te verwijderen valt!

Als je op zoek bent naar een gratis virusscanner die NIET irritant is en licht en gemakkelijk in gebruik is moet je zeker 360 Total Security eens proberen.

360 Total Security gratis virusscanner review

De installatie van 360 Total Security verloopt soepel en snel. Zowel op Windows Vista, Windows 7, Windows 8.(1) en Windows 10. Na installatie wordt “instant setup” gestart. “Instant setup” biedt een verzameling gratis software aan. Je hoeft deze software helemaal niet te installeren. Je kan dit venster dus gewoon sluiten.

360 Total Security instant setup
Na installatie van 360 Total Security wordt er gratis software aangeboden. Je moet deze software niet installeren.

Eenmaal 360 Total Security geïnstalleerd is zie je al snel wat het te bieden heeft. Naast een virusscanner heeft het ook tools voor het opkuisen en versnellen van je PC. Natuurlijk moet je deze tools met gezond verstand gebruiken. Zo kan “speedup” je PC aanzienlijk sneller maken al moet je wel opletten dat je geen opstartitems uitschakelt die je nodig hebt. Als je dus Skype, Dropbox of Ondedrive gebruikt moet je dus wel opletten dat je die niet uitschakelt bij het opstarten. Als je die uitschakelt moet je die immers manueel starten wat misschien niet aangenaam is als je deze vaak gebruikt.

360 Total Security gratis virusscanner
360 Total Security is veel meer dan alleen maar een virusscanner.

Na herstarten van de computer verschijnt er vlak na het opstarten een venster met de opstarttijd samen met een venster reclame. Als je dit niet wenst kan je dit gewoon uitschakelen via het tandwieltje rechts bovenaan. Zie afbeelding.

360 Total Security reclame bij opstarten
Geen reclame? Schakel dit dan gewoon uit!

Eigenlijk kan je alles uitschakelen wat je niet wenst. Wens je geen updates (patches) dan kan je dit eveneens uitschakelen. 360 Total Security beschermt je ook tijdens het surfen als je Chrome of Firefox gebruikt. Hiervoor installeert het een extensie. Net zoals alle andere extra’s ben je ook hier niet verplicht van deze extra bescherming te activeren.

Het is juist door al deze extra’s en de mogelijkheid van alles in te stellen dat we zo enthousiast zijn over deze virusscanner. Heb je een ouder systeem en wens je alle deze opties niet dan kan je ook overwegen van 360 Total Security Essential te installeren. Dit is een minder uitgebreid pakket maar zeker niet minderwaardig qua bescherming.

Hier kan je 360 Total Security downloaden: https://www.360totalsecurity.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *