360 Total Security review

Het was al een tijdje geleden sinds we 360 Total Security voor het laatst hadden getest, maar vandaag maakten we er opnieuw tijd voor vrij. De installatie verliep buitengewoon soepel, en ik was meteen onder de indruk van de overzichtelijke en gebruiksvriendelijke interface.

360 Total Security review


Natuurlijk waren we benieuwd naar de prestaties, met name de mogelijkheden van de snelle scan. De snelle scan is voor mij persoonlijk het belangrijkste, omdat ik deze scan frequent uitvoer. Ondanks dat ik mijn pc recentelijk nog met andere beveiligingssoftware had gescand, slaagde 360 Total Security er toch in enkele mogelijke bedreigingen te detecteren. De scan verliep bovendien aangenaam snel, zelfs terwijl ik de computer gewoon aan het gebruiken was. De snelle scan bleek dus zeker een geslaagde test te zijn.

360 Total Security screenshot

We konden dan ook niet wachten om de andere functies te verkennen, en tot onze grote verbazing heeft het programma vrij veel te bieden, zelfs zonder een abonnement! De computer opschonen en versnellen, dat kan allemaal gratis. En net zoals de snelle scan, verlopen deze taken snel en efficiënt. Als we dan de toolbox bekijken, merken we op dat er nog veel meer items zijn die gratis beschikbaar zijn.

Natuurlijk zijn er ook allerlei functies waarvoor je een abonnement moet nemen, en dat begrijpen we. Zaken zijn nu eenmaal zaken. Uit nieuwsgierigheid keek ik dan ook even naar wat zo’n abonnement eigenlijk zou kosten, en opnieuw was ik verbaasd. 9,99 euro per jaar voor 1 PC. Dat is eigenlijk een zeer schappelijke prijs voor wat je ervoor krijgt. Je krijgt hiervoor toegang tot een verzameling functies zoals een sandbox, een adblocker, een driver updater en nog zo veel meer. Het aanbod is echt indrukwekkend.

Een aangenaam aspect van 360 Total Security is dat de basisversie gratis beschikbaar is en toch volledig functioneel is. Belangrijke functies, zoals virus- en malware scans, zijn toegankelijk zonder kosten. Hoewel het programma af en toe een venster toont om je aan te moedigen een abonnement te nemen, is dit niet opdringerig en wordt het ruimschoots gecompenseerd door de waarde die je gratis krijgt.

360 Total Security review conclusie

In het algemeen kan ik 360 Total Security ten zeerste aanbevelen aan gebruikers die op zoek zijn naar een alles in één beveiligingsoplossing die effectief is, de prestaties van hun pc verbetert en ook nog eens vriendelijk is voor de portemonnee. Het biedt een indrukwekkende combinatie van functionaliteit, snelheid en betaalbaarheid.

Wij plaatsen bewust geen downloadlink naar dit programma. We willen daarmee duidelijk benadrukken dat dit artikel geen promotie is maar een oprechte review. Wij hebben er geen voordeel bij dat u het programma al dan niet download en installeert.

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

Plaats een reactie