Ultimate Boot CD USB

Ben je op zoek naar software om je computer te herstellen? Neem dan zeker een kijkje naar de Ultimate Boot CD. Deze CD zit vol met handige tools om elke computer te testen, en het beste van alles is dat deze CD ook nog eens gratis is! Zonder in detail te treden over alle testtools op deze CD, raden we deze schijf aan als volgt:

De beste boot disk Ultimate Boot CD.
Alle handige tools nodig om een computer te testen vind je op de Ultimate Boot CD.

Nieuw gemonteerde pc

Tegenwoordig stellen veel mensen hun computer zelf samen. Je bestelt de onderdelen online, zet alles in elkaar en begint dan natuurlijk meteen Windows te installeren. Maar wist je dat het eigenlijk veel verstandiger is om vóór de installatie van Windows eerst de hardware te controleren? Het is vooral belangrijk om het RAM-geheugen grondig te testen. Hiermee bespaar je jezelf een hoop frustratie, want zelfs het kleinste probleem met het RAM-geheugen kan leiden tot een blauw scherm en andere problemen.

Malware- en virusscan

Af en toe wordt een computer zo zwaar getroffen door virussen en malware dat het bijna onmogelijk is om de computer op te schonen. De scans verlopen zo traag dat je zou denken dat het dagen kan duren. Ook in dit geval is de Ultimate Boot CD ontzettend handig. Met de Ultimate Boot CD kun je de computer opruimen zonder Windows te hoeven starten, en geloof me, een scan verloopt veel sneller als je deze rechtstreeks vanaf een CD laat uitvoeren.

Netwerkproblemen

Deze CD komt ook goed van pas als je om welke reden dan ook niet meer kunt verbinden met het internet. Met deze CD kun je meteen vaststellen of het een software- of hardwareprobleem is. Sommige van de tools hebben namelijk een omgeving die lijkt op Windows, en wanneer je deze omgeving start, wordt er automatisch verbinding gemaakt met het internet. Als je wel verbinding hebt in deze omgeving, weet je meteen dat het geen hardwareprobleem is.

Back-up en gegevensherstel

De tools op deze CD zijn buitengewoon handig voor het herstellen van bestanden, vooral wanneer Windows niet meer wil opstarten. Start eenvoudig de CD op, sluit een externe opslag aan en begin onmiddellijk met het maken van een back-up van al je bestanden!

De Ultimate Boot CD opstarten vanaf een USB?

Je hebt de mogelijkheid om de Ultimate Boot CD te starten vanaf een externe USB-cd-rom, maar je kunt de Ultimate Boot CD natuurlijk ook kopiëren naar een opstartbare USB-stick. Hiervoor kun je een hulpprogramma zoals bijvoorbeeld Unetbootin gebruiken.

De Ultimate Boot CD: een van de handigste tools voor het herstellen van computers. We willen echter nog één ding benadrukken. Als je van plan bent deze CD te gaan gebruiken, laat je dan zeker niet overweldigen door het gigantische aanbod van tools. De ene tool is wat complexer dan de andere. Begin met het gebruik van de basistools, zoals de tools voor het testen van het RAM-geheugen. Breid vervolgens het gebruik van de CD uit met de andere tools… Je zult geleidelijk aan merken dat het eigenlijk allemaal nog wel meevalt.

Op de website van de Ultimate Boot CD vind je een overzicht van de software die je op de boot disk kan vinden.

https://www.ultimatebootcd.com/

 De door ons meest gebruikte software is.

 • Memtest86+ voor het testen van het Ram geheugen van de computer.
 • Hdat2 voor het testen en herstellen van harde schijven.
 • SeaTools for DOS voor het testen van Seagate harde schijven.
 • Clonezilla voor het klonen van volledige harde schijven.

Om de Ultimate Boot CD te maken, ga je als volgt te werk. Download eerst het ISO-bestand via de website van Ultimate Boot CD. Brand daarna het ISO-bestand op een CD met je favoriete brandersoftware. Let wel op! De CD niet als data op de CD branden. In de meeste software voor het branden van CD/DVD kun je duidelijk specificeren dat je een ISO (image) wil branden. Lukt het niet, dan kun je eventueel ook software gebruiken die speciaal is gemaakt voor het branden van ISO-bestanden. Met “Free ISO Burner” kan het bijna niet verkeerd gaan.

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

6 gedachten over “Ultimate Boot CD USB”

 1. De laptops die nu uit komen met Windows8.1 zijn zodanig beveiligd dat ze alleen opstarten van de dvd rom, als er een windows cd in zit. Andere software zoals acronis en UBCD starten niet op. Hoe kun je dit verhelpen?

  Beantwoorden
  • Er zijn verschillende mogelijkheden.

   Zo kan je bijvoorbeeld naar de BIOS gaan en en de BIOS tijdelijk in legacy mode zetten. Daarna stel je de bootvolgorde in.

   Een andere methode is via de Windows 8 geavanceerde opstartopties. Dit doe je als volgt. Hou de SHIFT toets ingedrukt terwijl je Windows 8 herstart. Via het menu dat daarna verschijnt kan je kiezen van welk apparaat je wenst te booten of je kan ook kiezen om de BIOS te wijzigen.

   Nog een andere methode is via het charms menu. Dit is het menu aan de rechterkant in Windows 8. Ga onderaan naar “instellingen” en kies daarna “PC-instellingen wijzigen”.

   Beantwoorden
 2. Ik wil m’n wachtwoord als administrator veranderen maar pc aanvaardt het wachtwoord niet. Niettemin heb ik maar tweemaal in een tijdspanne van 3 jaar mijn wachtwoord veranderd en ken ik beide wachtwoorden. Het zijn beide ijzersterke wachtwoorden zodoende vond ik het niet nodig om om de haverklap m’n wachtwoord te veranderen. Ik werk met Windows 7. Ik heb mijn pc gekocht twee maanden voor Windows 8 uitkwam, vandaar, en de verkoper bracht me niet op de hoogte dat Windows 8 eraan zat te komen. Hoe kan ik toch nog m’n wachtwoord als administrator veranderen?

  Beantwoorden
  • Controleer dat het toetsenbord nog steeds correct ingesteld staat. (AZERTY of QWERTY) Vaak heeft men niet door dat het toetsenbord veranderd is. Als het toetsenbord veranderd is geef je eigenlijk steeds het verkeerde wachtwoord in.

   Staat het toetsenbord nog steeds juist. Dan gebruik ik zelf meestal de Ultimate Boot CD om het wachtwoord te verwijderen.

   Beantwoorden
 3. Ik kom Windows niet in. Ik krijg zwart scherm met pijl nu wil ik graag bestanden afhalen met de Ultimate boot cd. Daarna wis ik de schijf en herinstalleer ik het besturingssysteem.

  Hoe kan ik bestanden afhalen van HDD en op USB kopiëren met UBCD?

  Beantwoorden

Plaats een reactie