Als je met de UBCD Parted Magic start kan je …

Reactie op De handigste boot disk : Ultimate Boot CD by dcp.

Als je met de UBCD Parted Magic start kan je na het “mounten” van de HDD en een USB stick de bestanden gewoon kopiëren.

Andere reacties van dcp

De handigste boot disk : Ultimate Boot CD
Controleer dat het toetsenbord nog steeds correct ingesteld staat. (AZERTY of QWERTY) Vaak heeft men niet door dat het toetsenbord veranderd is. Als het toetsenbord veranderd is geef je eigenlijk steeds het verkeerde wachtwoord in.

Staat het toetsenbord nog steeds juist. Dan gebruik ik zelf meestal de Ultimate Boot CD om het wachtwoord te verwijderen.


Recente reacties van dcp

Help mijn laptop start niet op
Weet niet welke versie van Windows je gebruikt maar ik zou een systeemherstel uitvoeren.


Een harde schijf herstellen
Ik vermoed dat je de “actuator” bedoelt. Deze zorgt in moderne harde schijven voor de beweging van de arm. In rust zal de arm steeds naar deze rust positie weerkeren.De fabrieksinstellingen van een Windows 8 laptop
Verwijder de lader. Haal de batterij 5 minuten uit de laptop en plaats deze daarna opnieuw in de laptop. (indien mogelijk) Als je probeert de laptop op te starten wacht dan voldoende lang. Soms kan het scherm lang zwart blijven omdat er op de achtergrond updates geïnstalleerd worden.


Het USB-apparaat wordt niet herkend
Als zowel je toetsenbord en muis via USB aangesloten zijn kan je de PC niet herstarten op die manier. Best is van in energiebeheer de startknop van de computer zodanig in te stellen dat deze kan gebruikt worden om de computer op een “propere” manier af te sluiten. Je kan dan na het verwijderen van all USB hoofdhubs de knop gebruiken om de PC “proper” af te sluiten en vervolgens weer op te starten. Windows zal de USB hoofdhubs automatisch opnieuw installeren na herstarten.


Telenet webmail tips en trucs
Waarschijnlijk staat het e-mailadres, het domein of het IP-adres van de afzender gemarkeerd als spam. Dit is niet bij jouw maar op de servers die de e-mails verwerken. In principe kan je dit dan zelf niet oplossen. Het is dan aan de afzender om dit op te lossen. Als die email afkomstig is van een specifiek domein of IP-adres kan je dit bijvoorbeeld checken op een website zoals:
https://mxtoolbox.com/blacklists.aspx