De handigste boot disk : Ultimate Boot CD

Om computers te kunnen herstellen moet je kunnen testen wat het probleem is. De beste boot disk die je daarvoor kan gebruiken is de Ultimate Boot CD. Deze CD bevat een arsenaal aan handige software om alle problemen met de computer aan te pakken. Het handige aan deze boot disk is dat je Windows zelfs niet hoeft te starten om deze CD te kunnen gebruiken. Het enige wat nodig is om deze CD te kunnen gebruiken is booten vanaf deze CD. Hiervoor moet in de BIOS de CD/DVD bovenaan staan in de boot volgorde. Op de meeste computer kan je door F2 of delete te drukken bij het opstarten naar de BIOS gaan. Als dat niet zo is kijk dan aandachtig naar het scherm bij het opstarten. Soms staat de toets die je moet drukken ergens vermeld.

De beste boot disk Ultimate Boot CD.
Alle handige tools nodig om een computer te testen vind je op de Ultimate Boot CD.

Op de website van de Ultimate Boot CD vind je een overzicht van de software die je op de boot disk kan vinden.

http://www.ultimatebootcd.com/

 De door ons meest gebruikte software is.

 • Memtest86+ voor het testen van het Ram geheugen van de computer.
 • Hdat2 voor het testen en herstellen van harde schijven.
 • SeaTools for DOS voor het testen van Seagate harde schijven.
 • Clonezilla voor het klonen van volledige harde schijven.

Om de ultimate Boot CD te maken ga je als volgt te werk. Download eerst het ISO bestand via de website van de Ultimate Boot CD. Brand daarna het ISO bestand op een CD met je favoriete brandersoftware. Let wel op! De CD niet als data op de CD branden. In de meeste software voor het branden van CD/DVD kan je duidelijk specificeren dat je een ISO (image) wil branden. Lukt het niet dan kan je eventueel ook software gebruiken speciaal gemaakt voor het branden van ISO-bestanden. Met Free ISO Burner kan het bijna niet verkeerd gaan.

6 gedachten over “De handigste boot disk : Ultimate Boot CD

 1. De laptops die nu uit komen met Windows8.1 zijn zodanig beveiligd dat ze alleen opstarten van de dvd rom, als er een windows cd in zit. Andere software zoals acronis en UBCD starten niet op. Hoe kun je dit verhelpen?

  1. Er zijn verschillende mogelijkheden.

   Zo kan je bijvoorbeeld naar de BIOS gaan en en de BIOS tijdelijk in legacy mode zetten. Daarna stel je de bootvolgorde in.

   Een andere methode is via de Windows 8 geavanceerde opstartopties. Dit doe je als volgt. Hou de SHIFT toets ingedrukt terwijl je Windows 8 herstart. Via het menu dat daarna verschijnt kan je kiezen van welk apparaat je wenst te booten of je kan ook kiezen om de BIOS te wijzigen.

   Nog een andere methode is via het charms menu. Dit is het menu aan de rechterkant in Windows 8. Ga onderaan naar “instellingen” en kies daarna “PC-instellingen wijzigen”.

 2. Ik wil m’n wachtwoord als administrator veranderen maar pc aanvaardt het wachtwoord niet. Niettemin heb ik maar tweemaal in een tijdspanne van 3 jaar mijn wachtwoord veranderd en ken ik beide wachtwoorden. Het zijn beide ijzersterke wachtwoorden zodoende vond ik het niet nodig om om de haverklap m’n wachtwoord te veranderen. Ik werk met Windows 7. Ik heb mijn pc gekocht twee maanden voor Windows 8 uitkwam, vandaar, en de verkoper bracht me niet op de hoogte dat Windows 8 eraan zat te komen. Hoe kan ik toch nog m’n wachtwoord als administrator veranderen?

  1. Controleer dat het toetsenbord nog steeds correct ingesteld staat. (AZERTY of QWERTY) Vaak heeft men niet door dat het toetsenbord veranderd is. Als het toetsenbord veranderd is geef je eigenlijk steeds het verkeerde wachtwoord in.

   Staat het toetsenbord nog steeds juist. Dan gebruik ik zelf meestal de Ultimate Boot CD om het wachtwoord te verwijderen.

 3. Ik kom Windows niet in. Ik krijg zwart scherm met pijl nu wil ik graag bestanden afhalen met de Ultimate boot cd. Daarna wis ik de schijf en herinstalleer ik het besturingssysteem.

  Hoe kan ik bestanden afhalen van HDD en op USB kopiëren met UBCD?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *