CD’s en DVD’s recoveren met Recovery ToolBox

CD’s en DVD’s worden bijna niet meer gebruikt maar misschien heb je toch nog ergens zo’n schijfje liggen dat je wilt gebruiken. Helaas komt het vaak voor dat het schijfje niet leesbaar is. CD’s en DVD’s hebben namelijk een beperkte levensduur en zijn gevoelig voor krassen, vlekken en andere onzuiverheden. Zelfs na het reinigen van het schijfje blijft het soms slecht leesbaar, zelfs als je het probeert te gebruiken op een andere pc.

Wanneer de gegevens op het schijfje van groot belang zijn, kun je overwegen om een deel van de data te herstellen met behulp van een programma. Een uitstekende keuze hiervoor is CD Recovery Toolbox.

CD Recovery Toolbox is een programma waarmee je zoveel mogelijk gegevens kunt herstellen. Het scant het volledige schijfje en probeert zoveel mogelijk gegevens te herstellen. De hoeveelheid te herstellen gegevens hangt af van de mate van beschadiging of slijtage van het schijfje. In elk geval zorgt het programma ervoor dat alles wat hersteld kan worden, ook daadwerkelijk wordt hersteld. Het programma is geschikt voor CD’s, DVD’s, HD DVD’s en Blu-Ray schijfjes.

Recovery Toolbox review screenshot

Recovery Toolbox review

Het programma is zeer gebruiksvriendelijk. Je selecteert eenvoudig het schijfje dat je wilt herstellen, en het programma scant automatisch het schijfje. Na de scan kun je kiezen welke gegevens je wilt herstellen. Alle herstelde gegevens worden gekopieerd naar een map op de harde schijf. Je kunt CD Recovery Toolbox gratis downloaden en installeren via de volgende locatie:

How to repair a scratched CD/DVD/Blu-ray Disk? (recoverytoolbox.com)

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

Plaats een reactie