Chrome foutmelding: profiel kan niet correct worden geopend

Een profiel in Google Chrome bevat alle instellingen van de gebruiker. Dit zijn onder andere de favorieten, de geïnstalleerde extensies en alle opgeslagen cookies. Soms kan dit gebruikersprofiel echter beschadigd geraken. Er verschijnt dan bijvoorbeeld de volgende foutmelding.

Uw profiel kan niet correct worden geopend.
Uw profiel kan niet correct worden geopend. Sommige functies zijn wellicht niet beschikbaar. Controleer of het profiel bestaat en of u beschikt over lees- en schrijfrechten voor de inhoud van het profiel.

In het geval van deze foutmelding is het aangeraden van een nieuw profiel aan te maken. In sommige gevallen kan je door herhaaldelijk op “ok” of het rode kruis rechtsboven te klikken de foutmelding wegkrijgen. Je kan het beschadigde profiel dan verwijderen via het menu rechts bovenaan. Dit menu open je door op de 3 korte horizontale lijntjes te klikken. Kies vervolgens instellingen. Ga naar gebruikers en klik op de knop “deze gebruiker verwijderen”. Als je Chrome afsluit en opnieuw start moet de foutmelding normaal verdwenen zijn.

Een andere methode is van het beschadigd profiel manueel te verwijderen. Sluit Google Chrome en ga naar de map.

C:\users(of gebruikers)\(uw Windows login naam)\AppData\local\Google\Chrome\User Data\

Opgelet dit zijn verborgen mappen. Maak dus eerst verborgen mappen zichtbaar in de verkenner. Klik hiervoor in de verkenner op “Organiseren” en daarna op “Map- en zoekopties”. Klik daarna op het tabblad “Weergave” en vink “Verborgen bestanden en mappen weergeven” aan. In de map “User Data” bevindt zich een map “Default”. Klik met de rechterkant van de muis op deze map en verander de naam in “Default backup”. Als je Google Chrome nu opnieuw start moet de foutmelding verdwenen zijn.

Op de volgende video zie je hoe we het beschadigde profiel “Default” een andere naam geven namelijk “Default backup”. Bij het opnieuw starten maakt Chrome terug een standaard profiel aan. Dit zie je want in de map “User Data” verschijnt na het opnieuw starten van Chrome een nieuwe map “Default”

[jwplayer mediaid=”1126″]

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

4 gedachten over “Chrome foutmelding: profiel kan niet correct worden geopend”

  1. Beste,

    Als er op de computer nog een andere werkende browser aanwezig is:

    – Chrome volledig verwijderen via “Programma’s en onderdelen” in het configuratiescherm.
    – Met die andere browser daarna Chrome gewoon opnieuw installeren.

    Beantwoorden

Plaats een reactie