De computer opschonen met Should I Remove It

Iedereen weet dat een computer vrij moet zijn van virussen en malware. Maar wat de meeste mensen vergeten is dat een schone pc een pc is waarop geen ongewenste software geïnstalleerd staat. Ongewenste software of zeg maar echte rommel software maakt de pc mega traag en bovendien irriteert deze ongewenste software de gebruiker vaak met allerlei venstertjes die om de haverklap openspringen. De computer opschonen is dus veel meer dan alleen maar scannen en defragmenteren.

De computer opschonen door het verwijderen van ongewenste software is moeilijker dan het lijkt. Hoe bepaal je nu welke software ongewenst is en welke niet? Het willekeurig verwijderen van software op je pc kan serieuze gevolgen hebben. Voordat je het weet heb je geen geluid meer of werkt je internet verbinding niet meer omdat je een programma teveel verwijderd hebt.

Gelukkig bestaat er een programma dat je hierbij kan helpen. De computer opschonen wordt kinderspel als je “Should I Remove it” gebruikt. Dit gratis programma geeft je advies en toont je welke software je het best verwijdert.

computer opschonen met Should I Remove It
Weet je niet welke software je het best verwijdert. Gebruik dan “Should I Remove It”.

De balk aan de rechterkant toont je hoeveel gebruikers er aanraden om een specifiek programma te verwijderen. Als meer dan de helft van de gebruikers aangeeft dat een programma beter verwijderd wordt kleurt de balk geel. Bij echt gevaarlijke software kleurt de balk rood. Je kan de ongewenste programma’s onmiddellijk verwijderen door er op te klikken en vervolgens op de “uninstall” knop te klikken.

Ben je klaar met de computer opschonen. Controleer dan of het verwijderen van de ongewenste software gelukt is door op de “refresh” knop onderaan te klikken. Is het verwijderen van een aantal programma’s mislukt. Gebruik dan Revo Uninstaller. Met Revo Uninstaller verwijder je software die op de normale manier niet verwijdert kan worden.

De computer opschonen is 1 ding. Het voorkomen dat je je computer moet opschonen is een andere zaak. Eerder hadden we het al over Unchecky. Unchecky biedt je een extra laag van bescherming door je te waarschuwen wanneer je op punt staat van ongewenste software te installeren.

Should I Remove it kan je downloaden via de website van Should I Remove It.

http://www.shouldiremoveit.com/

2 thoughts on “De computer opschonen met Should I Remove It

    1. Aangepast, als je de website met een desktop of laptop bekijkt zou het font voor de teksten groter moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *