De beste virusscanners in 2023

Welke virusscanner moet je kiezen? Er is geen universele ‘beste’ virusscanner die voor iedereen geschikt is. De beste keuze hangt af van jouw specifieke behoeften en van jouw pc. Wat voor de ene persoon belangrijk is, kan voor de andere minder relevant zijn. Als gamer wil je bijvoorbeeld een virusscanner die je computer niet vertraagt, terwijl iemand die zijn computer gebruikt voor bankieren en e-mailen juist een hoge detectiegraad belangrijk vindt. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze vind je hieronder een overzicht van de beste virusscanner in functie van de verwachtingen. Let op de keuzes zijn gebaseerd op mijn persoonlijke ervaringen….

Voor bankieren, e-mailen en bureauwerk

Norton is een pionier op het gebied van beveiliging en Norton Security heeft een solide reputatie. Het biedt uitgebreide bescherming tegen malware en andere online bedreigingen. Het heeft speciale functies, zoals Safe Money, die extra beveiliging bieden tijdens online bankieren en bescherming tegen phishingaanvallen. Bovendien heeft Norton een lichte systeembelasting, waardoor je computer soepel blijft werken tijdens het uitvoeren van taken zoals e-mailen en algemeen bureauwerk. Korton volgens mij een van de beste keuzes voor bankieren, e-mailen en bureauwerk.

Voor de gamer

Voor iemand die niet wil dat zijn gameplay er last van raad ik Bitdefender Antivirus Plus aan. Bitdefender Antivirus Plus is bekend om zijn efficiënte malware-detectie en lage systeembelasting. Het biedt een uitstekende bescherming tegen virussen, malware en andere online bedreigingen, terwijl het tegelijkertijd minimale invloed heeft op de prestaties van je gaming-pc. De “Game-modus” van Bitdefender zorgt ervoor dat de virusscanner op de achtergrond blijft werken zonder pop-upmeldingen of andere onderbrekingen die je gameplay kunnen verstoren. Hierdoor kun je ononderbroken genieten van je gamesessies zonder dat de virusscanner merkbare vertragingen veroorzaakt.

Voor iemand met weinige technische kennis

Heb je weinige technische bagage en wens je een virusscanner die eenvoudig is en alles voor jouw doet. Dan is volgens mij Norton Security Deluxe de beste keuze. Norton Security Deluxe biedt een gebruiksvriendelijke interface en eenvoudige installatie, waardoor het ideaal is voor mensen zonder technische expertise. Het biedt uitgebreide bescherming tegen malware, virussen en andere online bedreigingen. Norton heeft een solide reputatie opgebouwd en staat bekend om zijn effectieve beveiligingsfuncties.Wat Norton Security Deluxe ideaal maakt voor gebruikers zonder technische kennis, is de automatische beveiliging. Zodra je het installeert, werkt het op de achtergrond en worden automatisch regelmatige updates uitgevoerd, waardoor je altijd beschermd blijft tegen de nieuwste bedreigingen zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

Voor iemand met een oude minder krachtige PC

Voor iemand die een oude pc heeft raad ik ESET NOD32 Antivirus aan. ESET NOD32 Antivirus staat bekend om zijn efficiëntie en lage systeembelasting, waardoor het ideaal is voor oudere pc’s. Het biedt uitstekende bescherming tegen malware, virussen en andere bedreigingen, terwijl het tegelijkertijd een minimale impact heeft op de prestaties van je pc. De technologie van ESET NOD32 Antivirus is ontworpen om snel en effectief te scannen op bedreigingen, zonder de systeembronnen te zwaar te belasten. Dit betekent dat je pc soepel kan blijven werken, zelfs tijdens het uitvoeren van de virusscan of andere taken.

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

Plaats een reactie