De C-schijf vol en de D-schijf leeg…

Heeft uw C-schijf geen ruimte meer en blijft uw D-schijf ongebruikt? Dan bent u niet alleen. Dit artikel biedt een eenvoudige oplossing voor dit veelvoorkomende probleem.

Het verdelen van opslagruimte in twee partities is een gangbare praktijk. Correct geconfigureerd kan het enkele interessante voordelen opleveren. De D-schijf kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor persoonlijke gegevens, terwijl de C-schijf is gereserveerd voor het besturingssysteem en programma’s. In het geval van een systeemcrash kan Windows opnieuw worden geïnstalleerd op de C-schijf zonder gegevensverlies op de D-schijf. Een ander voordeel is de mogelijkheid van efficiënter gebruik van de ruimte door het besturingssysteem.

Maar soms wordt de opslagruimte verdeeld in een C-schijf en een D-schijf, en bij inspectie merken we een aanzienlijke lege ruimte op de D-schijf, terwijl de C-schijf overvol is. Dit probleem kan zo ernstig worden dat het besturingssysteem waarschuwingen begint te geven.

De C-schijf vol en de D-schijf leeg. Een eenvoudige en zeer effectieve oplossing

Wist je dat je Windows zo kunt instellen dat al je documenten, downloads, muziek en afbeeldingen automatisch worden opgeslagen op de D-schijf? En het beste van alles? Er is geen ingewikkelde handeling vereist. Geen aanpassingen aan partities, geen aanpassingen aan registers, en geen andere complexe technische ingrepen. Volg gewoon deze eenvoudige stappen:

  • Ga met de Verkenner naar de map ‘Mijn documenten’.
  • Klik met de rechtermuisknop en selecteer ‘Eigenschappen’.
  • Open het tabblad ‘Locatie’.
  • Je ziet nu de huidige locatie van ‘Mijn documenten’, bijvoorbeeld ‘C:\Gebruikers\jouwgebruikersnaam\Documenten’.
  • Verander eenvoudigweg de ‘C’ door een ‘D’ en laat de rest ongewijzigd.
  • Klik vervolgens op ‘Toepassen’.
  • Windows vraagt nu of het een map mag aanmaken op de D-schijf en bestanden mag kopiëren. Ga hiermee akkoord.
De oplossing voor de C schijf vol en de D schijf leeg
De C veranderen in een D en toepassen

Je kunt dit proces herhalen voor andere mappen, zoals Downloads, Afbeeldingen en Muziek. Het handige van deze methode is dat je vrijwel niets merkt tijdens het normale gebruik van Windows, maar je hebt nu wel weer vrije ruimte op de C-schijf.

Nieuwsgierig naar meer? We hebben nog een artikels die u mogelijk interessant vindt!

Neem een kijkje op de frontpagina....

Door hier onderaan te reageren op het artikel steunt u ons.

Dank u wel

Plaats een reactie