0xc00000e9 Windows foutcode

Wat betekent de foutcode 0xc00000e9 ?

De foutcode 0xc00000e9 is een fout die aangeeft dat er bij het starten van het besturingssysteem een probleem was met het laden van de bestanden. Dit is in het beste geval het gevolg van beschadigde bestanden en in het slechtste geval het gevolg van defecte hardware.

In het geval van beschadigde bestanden kunnen de bestanden vaak hersteld worden. Als de hardware echter defect is is vervangen de enige oplossing.

Voorbeeld van een 0xc00000e9 blue screen

Hoe los je dit probleem op ?

Probeer in de eerste plaats de computer op te starten van een installatie DVD of installatie USB-stick van je besturingssysteem. Als het venster verschijnt met de installatieopties kies je de optie om de computer te herstellen. Probeer de computer terug te zetten naar een punt in het verleden. (herstelpunt)

Via de opdrachtprompt van de herstelomgeving kan je ook de volgende opdrachten uitvoeren die er mogelijk kunnen voor zorgen dat Windows opnieuw opstart:

bootrec /fixmbr
bootrec /fixboot
chkdsk /f
sfc /scannow
Foutmelding 0xc00000e9
Illustratie van dit probleem op oudere systemen

Als bovenstaande suggesties het probleem niet oplossen

Laat ons eerlijk zijn als bovenstaande stappen het probleem niet oplossen is het bijna voor 99% zeker dat het opslagmedium defect is. Haal het opslagmedium uit de computer en vervang het. Na de installatie van Windows kan je proberen het defecte medium aan te sluiten als 2de schijf en op die manier de bestanden proberen te kopiëren.

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

Plaats een reactie