Een laptop met de foutmelding 0xc00000e9 herstellen

De foutmelding 0xc00000e9 geeft aan dat er een probleem is met de hardware. In dit geval wordt de fout gegeven bij het opstarten van de laptop. De fout geeft aan dat er een probleem is met de communicatie met de harde schijf.

Foutmelding 0xc00000e9
De laptop start niet op : foutmelding 0xc00000e9

Details :

Sony VPCEH2J1E

Model PCG-71811M

Microsoft Windows 7 Home Premium NL

Oplossing:

Om er zeker van te zijn dat de harde schijf defect is test je deze best met een programma voor het testen van harde schijven. De harde schijf in deze laptop is een Seagate. Seagate harde schijven kan je gemakkelijk testen met SeaTools voor DOS. SeaTools voor DOS kan je starten door de laptop te laten booten vanaf de SeaTools voor DOS CD. Deze Sony laptop is echter een van de weinige toestellen die niet compatible is met SeaTools. Het SeaTools programma vindt de harde schijf niet. Meestal kan je dit verhelpen door in de BIOS de instellingen van de harde schijf tijdelijk aan te passen. De BIOS van deze Sony heeft helaas geen instellingen die ervoor zorgen dat het SeaTools programma de harde schijf kan vinden. De harde schijf in een andere PC plaatsen is de enige oplossing. Op een andere PC bevestigt het SeaTools programma dat de harde schijf van de Sony defect is.

De harde schijf moet dus vervangen worden. Na het vervangen en opnieuw installeren van de Windows 7 werkt de laptop opnieuw zoals het hoort. De harde schijf was in dit geval zodanig defect dat de gegevens niet meer leesbaar waren. Gelukkig stonden er geen belangrijke gegevens op de harde schijf.

Plaats een reactie