Dell Inspiron 1750 start niet

Sommige problemen zijn raar en moeilijk te begrijpen. Wat denkt u van een Dell Inspiron 1750 laptop die enkel opstart als we een VGA kabel aansluiten. De VGA kabel moet aan de andere kant zelfs niet aangesloten worden! Als de kabel niet aangesloten is start de laptop niet op. Er zijn geen beep codes die aangeven wat het probleem is. Toeval denkt u waarschijnlijk maar we hebben het tot 10 maal getest en steeds opnieuw lukt het niet om te starten zonder de kabel…..En het is niet alleen het beeld dat niet verschijnt. Het moederbord initialiseert gewoon niet zonder de kabel!

Dell Inspiron 1750 start niet
Dit is geen grap. Deze Dell Inspiron 1750 start enkel op als we een losse VGA kabel aansluiten.

We hebben natuurlijk gezocht naar een oplossing voor dit probleem. De laptop blijven gebruiken met een losse kabel aangesloten vinden we maar niks. We konden dit probleem oplossen door het ram geheugen te vervangen. Bij deze laptop is het vervangen van het ram geheugen gemakkelijk. Onderaan de laptop verbergt een klepje de toegang. Het geheugen vervangende we door Kingston ram geheugen (KVR800D2S6/2G). Daarna geen enkel probleem meer.

Dell Inspiron 1750 ram geheugen vervangen
Aan de onderkant van de Dell Inspiron 1750 zit het ram geheugen achter een klepje.

Als u een logische verklaring heeft waarom we de laptop wel konden opstarten met een losse kabel aangesloten laat het ons dan zeker weten. Zelf kunnen we het helaas niet verklaren.

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

Plaats een reactie