Dell Inspiron 1750 start niet

Sommige problemen zijn raar en moeilijk te begrijpen. Wat denkt u van een Dell Inspiron 1750 laptop die enkel opstart als we een VGA kabel aansluiten. De VGA kabel moet aan de andere kant zelfs niet aangesloten worden! Als de kabel niet aangesloten is start de laptop niet op. Er zijn geen beep codes die aangeven wat het probleem is. Toeval denkt u waarschijnlijk maar we hebben het tot 10 maal getest en steeds opnieuw lukt het niet om te starten zonder de kabel…..En het is niet alleen het beeld dat niet verschijnt. Het moederbord initialiseert gewoon niet zonder de kabel!

Dell Inspiron 1750 start niet
Dit is geen grap. Deze Dell Inspiron 1750 start enkel op als we een losse VGA kabel aansluiten.

We hebben natuurlijk gezocht naar een oplossing voor dit probleem. De laptop blijven gebruiken met een losse kabel aangesloten vinden we maar niks. We konden dit probleem oplossen door het ram geheugen te vervangen. Bij deze laptop is het vervangen van het ram geheugen gemakkelijk. Onderaan de laptop verbergt een klepje de toegang. Het geheugen vervangende we door Kingston ram geheugen (KVR800D2S6/2G). Daarna geen enkel probleem meer.

Dell Inspiron 1750 ram geheugen vervangen
Aan de onderkant van de Dell Inspiron 1750 zit het ram geheugen achter een klepje.

Als u een logische verklaring heeft waarom we de laptop wel konden opstarten met een losse kabel aangesloten laat het ons dan zeker weten. Zelf kunnen we het helaas niet verklaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *