Disk Antivirus Professional is een valse virusscanner

Valse virusscanners zijn irritant. Disk Antivirus Professional is zo een valse virusscanner. Dit programma blokkeert de werking van andere programma’s. Deze besmetting kan niet verwijdert worden door de antivirussoftware aanwezig op deze laptop. Het valse virusscanner programma blokkeert de werking van het geïnstalleerde antivirusprogramma. Het programma staat niet tussen de lijst van geïnstalleerde software in programma’s en onderdelen in het configuratiescherm van Microsoft Vista.

Valse virusscanner disk antivirus professional
Disk Antivirus Professional is een valse virusscanner die andere programma’s blokkeert.

Details:

Toestel : Acer Travelmate 5530

Windows : Microsoft Windows Vista 32-bit NL

Geïnstalleerde antivirussoftware : Microsoft Security Essentials

Oplossing:

Deze valse virusscanner kan je verwijderen als volgt. Druk tijdens het opstarten herhaaldelijk op F8. Normaal verschijnt er het volgende menu.

Keuzemenu F8
Geavanceerde opstartopties Microsoft windows Vista.

Kies in dit menu “Uw computer herstellen” en druk op enter. Vervolgens kies je de toetsenbord instelling en in het scherm daarna geef je het wachtwoord in van het geselecteerde account. Als je normaal geen wachtwoord gebruikt bij het opstarten van je PC kan je dit leeg laten. Als alles goed verloopt krijg je nu het scherm met de herstelopties te zien.

Vista herstelopties.
Systeem herstelopties van Microsoft Windows Vista.

Kies in dit menu “System Restore”. Onderaan de kalender die nu verschijnt vink je aan dat je herstelpunten die ouder zijn dan 5 dagen ook wenst te zien. Kies een moment in het verleden dat de PC nog niet besmet was. Als je twijfelt ga je nog enkele dagen verder terug. Klik vervolgens op “volgende” en wacht geduldig. Systeemherstel gaat de instellingen van de PC nu terug zetten naar het punt dat je geselecteerd hebt. Vaak verschijnt er na het systeemherstel een melding dat het herstellen van het systeem mislukt is. Geen paniek. Dit is geen probleem.

Systeemherstel faalt.
Melding dat het herstellen mislukt is.

Sluit het venster en herstart de PC. De PC start nu op zonder de valse virusscanner Disk Antivirus Professional. Om zeker te zijn dat alles in orde is moet je nu nog 2 zaken uitvoeren. Ten eerste ga je je antivirussoftware updaten en laat je deze de ganse harde schijf controleren. Vervolgens installeer je een programma voor het verwijderen van malware en laat je deze eveneens de harde schijf controleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *