Dit accessoire wordt mogelijk niet ondersteund

Laadproblemen komen wel vaker voor bij de iPhones en iPads van Apple. Vaak is dit het gevolg van het gebruik van een slechte lader of laadkabel. In een uitzonderlijk geval is de Lightning connector vuil of beschadigd. Vanaf IOS 7 heeft IOS een ingebouwde bescherming en detecteert het niet gecertificeerde kabels en accessoires. Niet gecertificeerde kabels en accessoires zijn niet goedgekeurd door Apple.

Als een van de volgende meldingen verschijnt

Dit accessoire wordt mogelijk niet ondersteund
Dit accessoire wordt mogelijk niet ondersteund.

of

Deze kabel of dit accessoire is niet gecertificeerd en werkt mogelijk niet goed met deze iPhone.
Deze kabel of dit accessoire is niet gecertificeerd en werkt mogelijk niet goed met deze iPhone.

raden we het volgende aan.

Controleer de Lightning connector. Is deze proper? Als deze vuil is kan u deze met een bus perslucht uitblazen. Zit er echt iets in vast dan kan u een fijne houten tandenstoker gebruiken.

Is de Lightning kabel in goede staat? Is het een gecertificeerde kabel? Je bent pas echt zeker als je de kabel bij een officiële Apple dealer gekocht hebt. Op internet worden spotgoedkope kabels verkocht maar let op deze kabels zijn vaak van zeker lage kwaliteit en bijna nooit gecertificeerd.

Gebruikt u een originele lader? Opnieuw je bent pas zeker als je deze bij een officiële Apple dealer gekocht hebt.

Als de melding deze kabel of accessoire wordt niet ondersteund of is niet gecertificeerd verschijnt wil dit niet noodzakelijk zeggen dat het toestel niet zal opladen. De melding is louter informatief. Sommige gebruikers melden dat ze desondanks de melding er nog steeds in slagen van hun toestel op te laden. Soms lukt het laden wel maar niet volledig. Let wel op het gebruik van niet gecertificeerd materiaal is niet zonder risico! Als u besluit van de melding te negeren hou hier dan wel rekening mee! Het gebruik van niet gecertificeerd materiaal kan de iPhone of iPad beschadigen.

Plaats een reactie