Drivers updaten gratis

Je hebt het vast weleens meegemaakt: je webcam werkt niet omdat de juiste driver ontbreekt, of je probeert een game te spelen, maar verouderde drivers zorgen voor crashes. Drivers, of stuurprogramma’s, zijn cruciaal voor het correct functioneren van je computer. Ze zorgen ervoor dat Windows je hardware kan gebruiken en beïnvloeden de prestaties en stabiliteit van je systeem.

Het goede nieuws is dat het installeren van ontbrekende drivers en het bijwerken van verouderde drivers helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. In deze gids laten we je zien hoe je dit kunt doen, stap voor stap. We beginnen met te tonen hoe je drivers kan installeren en updaten met Windows 11 zelf en laten je vervolgens kennismaken met een handig programma dat dit allemaal automatisch voor je kan regelen.

Drivers updaten en installeren met Windows zelf

Wil je manueel checken of een driver geüpdatet kan worden in Windows 11 ga dan als volgt te werk.

  • type apparaatbeheer in het zoekvak van Windows 10/11 en open apparaatbeheer
  • klik op het kleine driehoekje voor een categorie van apparaten, die zal op die manier open gaan
  • klik met de rechterkant van de muis op het apparaat waarvan je de driver wil installeren of updaten
  • kies “stuurprogramma bijwerken” laat Windows automatisch zoeken
  • wacht geduldig af Windows zal alles afhandelen
Drivers updaten met Windows 11

Drivers updaten en installeren met Driver Reviver review

Wij deden voor jouw de test. We namen een Windows 10 laptop onder de hand die duidelijk in apparaatbeheer laat zien dat er drivers ontbreken. En we lieten er Driver Reviver op los. Hieronder zie je een screenshot van apparaatbeheer voordat we Driver Reviver installeerden.

drivers updaten
Zal Driver Reviver dit oplossen?
Driver Reviver heeft tal van verouderde drivers gevonden

Nadat wij alle verouderde drivers lieten updaten en beide USB-scanners verwijderden manueel zag ons apparaatbeheer er al en stuk beter uit. Maar er was nog steeds een onbekend apparaat, namelijk.

ACPI\ENE0110\5&1A3E7073&0

En dit bleek na wat opzoekingswerk het volgende apparaat te zijn “ENE Radio Switch for Airplane Mode“.

Wij installeerden na wat zoekwerk de driver die we op internet vonden zodat ons apparaatbeheer er terug vlekkeloos uitziet.

Apparaatbeheer na Driver Reviver + 1 manuele driverinstallatie

Onze Driver Reviver review

Driver Reviver is heel eenvoudig in gebruik en heeft een zeer duidelijk gebruikersinterface. Er wordt steeds een herstelpunt gemaakt alvorens een driver geüpdatet wordt. Dit is natuurlijk een goede zaak omdat je daardoor de PC kan terugzetten als het mis loopt. Wij hadden geen enkel fout of crash tijdens het updaten van de drivers en moesten hier dus gelukkig geen gebruik van maken. Driver Reviver is geen garantie dat alle drivers geïnstalleerd worden, maar laat ons eerlijk zijn, er zijn waarschijnlijk weinig programma’s die dat wel kunnen garanderen..

Vanwege het feit dat je Driver Reviver gratis kan gebruiken en omdat het manueel installeren van drivers voor sommige mensen een echte uitdaging is zijn we toch enigszins positief. Heeft Windows zelf de drivers niet kunnen vinden en vind je drivers manueel installeren te moeilijk dan is Driver Reviver zeker het proberen waard.

Wil je Driver Reviver zelf proberen? Bezoek de officiële website van Driver Reviver voor meer informatie en om de software te downloaden.

https://www.reviversoft.com/nl/driver-reviver

Let op: dit is geen affiliate link, en we verdienen hier niets aan.

Meer over drivers? Lees https://decomputer.be/drivers-back-uppen

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

Plaats een reactie