Een Android tablet resetten

Opgelet! Neem indien mogelijk eerst een backup van alle gegevens alvorens je Android tablet te resetten! 

Tablets zijn een echte rage. Ze zijn handig en snel. Op een tablet heb je veel minder last van malware en virussen. Ze zijn hierdoor stabiel en betrouwbaar. Toch loopt het soms mis. Door het installeren van een verkeerde app of door een of andere bug reageert de tablet helemaal niet meer zoals het hoort. Je kan dan je Android tablet resetten op 2 manieren.

Bij een soft reset gaan er geen persoonlijke gegevens verloren en worden er geen applicaties verwijderd. Je kan dit vergelijken met het indrukken van de reset knop van een desktop en net zoals bij een desktop hebben de meeste tablets ook een reset knop. Deze reset knop kan je bereiken via een klein gaatje aan de zijkant van de tablet. Vaak staat dit ook zo aangeduid. Gebruik een dun stomp voorwerp om in het gaatje te duwen. Wees voorzichtig en duw niet te hard. Soms reset het toestel onmiddellijk. Als dat niet zo is moet je de reset knop een tijdje ingedrukt houden. Bij sommige tablets heb je geen gaatje om te resetten. Een soft reset kan dan uitgevoerd worden door de aanknop een tijdje ingedrukt te houden. Hou de knop wel voldoende lang ingedrukt. Bij sommige tablet moet je de knop bijna 20 seconden ingedrukt houden.

Bij een hard reset worden alle gegevens en geïnstalleerde apps gewist. Dit word ook wel eens een factory reset genoemd. Vergelijk dit met terugzetten van de fabrieksinstellingen van een laptop. De tablet zal na een hard reset opnieuw startten net zoals hij startte toen je hem voor de eerste maal aanzette. Een hard reset kan je op 2 manieren uitvoeren.

Een Android tablet resetten via instellingen.

android tablet resetten
Een Android tablet resetten kan via instellingen. Je kan eerst een backup nemen van je gegevens. Daarna kan je de fabrieksinstellingen terugzetten.

Een Android tablet resetten door het indrukken van een knoppencombinatie.

De toetsencombinatie die je moet indrukken verschilt van tablet tot tablet. Meestal vind je de combinatie terug in de handleiding. Vaak is het echter een combinatie van een volumeknop samen met de aanknop. Bij sommige tablet verschijnt een Android die omver gevallen is. Je kan dan met de volume knoppen een recovery selecteren.

Zoals reeds vermeld kan de toetsencombinatie die je moet indrukken varieren van tablet tot tablet. Heb jij je tablet moeten resetten? Deel met ons de toetsencombinatie die je moest indrukken om jouw toestel te resetten.

Nieuwsgierig naar meer? We hebben nog een artikels die u mogelijk interessant vindt!

Neem een kijkje op de frontpagina....

Door hier onderaan te reageren op het artikel steunt u ons.

Dank u wel

Plaats een reactie