Een Android toetsenbord instellen

Op een Android tablet of smartphone kan je net zoals op een PC of laptop het toetsenbord instellen. In België kiezen we meestal voor een AZERTY toetsenbord terwijl ze in Nederland vaak gaan voor een QWERTY indeling. Een Android toetsenbord instellen is niet moeilijk. We tonen hoe je het dit het best aanpakt.

Een Android toetsenbord instellen (volg de verschillende stappen).

Open instellingen. Meestal vind je dit tussen de verschillende apps. Het symbool voor de instellingen is meestal een tandwiel.

instellingen Android

Open vervolgens taal en invoer.

Android toetsenbord instellen
Het toetsenbord instellen in Android. Let op het kan er op jouw toestel een beetje anders uitzien maar de werkwijze is altijd identiek.

En klik op het tandwiel rechts naast het toetsenbord dat in gebruik is. Op de screenshot het Asus toetsenbord.

invoertalen Android
De invoertaal bepaalt hoe het toetsenbord er gaat uitzien. Indien gewenst kan je ook meerder invoertalen kiezen.

Klik vervolgens op invoertalen.

Android toetsenbord invoertaal instellen
Op de screenshot gaan we het Android toetsenbord instellen op AZERTY. Je kan natuurlijk indien gewenst QWERTY instellen. Je kiest in dat geval Nederlands (Nederland).

Vink “systeemtaal gebruiken” uit en kies het toetsenbord dat je wenst te gebruiken. Als je meerdere invoertalen geselecteerd hebt kan je op het toetsenbord zelf gemakkelijk overschakelen van de ene invoertaal naar de andere. Klik hiervoor op het tandwiel op het toetsenbord zelf.

Als je een speciaal teken wenst te gebruiken zoals bijvoorbeeld é è àâ … Houd dan de respectievelijke toets ingedrukt totdat er een keuzelijst verschijnt. Onderstaande screenshot maakt het duidelijk.

speciale tekens Android toetsenbord
We houden de e toets ingedrukt totdat er een keuzelijst verschijnt met alle speciale tekens.
Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

2 gedachten over “Een Android toetsenbord instellen”

  1. Wat als er geen toetsenbordkeuze is??? Bij mij staat standaard en daaronder chinees!!! Tab en enter staan in chinees ??? Taal is NL(B) Graag hulp please.
    Dank bij voorbaat!

    Beantwoorden

Plaats een reactie