Een ISO bestand (un)mounten in Windows 10

Een ISO bestand is een exacte kopie van een CD of DVD. Als je een ISO bestand mount in Windows 10 dan wordt deze zichtbaar net zoals een CD of DVD zichtbaar wordt als je deze in een computer steekt. Natuurlijk is dit virtueel. De bestanden staan gewoon op de harde schijf maar je hebt wel de indruk dat het schijfje effectief in de computer steekt. Het grote voordeel is dat de bestanden na het mounten veel sneller kunnen gelezen worden dan van een fysiek schijfje.

CD’s en DVD’s worden nog zelden gebruikt. De meeste software wordt in downloadbare vorm aangeboden. Als deze download een ISO bestand is kan je dit ISO bestand mounten of effectief op een schijfje gaan branden.

Het ISO bestand kan je in Windows 10 mounten door met de rechterkant van de muis op het ISO bestand te klikken en koppelen te kiezen. Zie onderstaande afbeelding.

ISO mount Windows 10

Het ISO bestand unmounten in Windows 10 kan je door met de rechterkant van de muis op het virtuele schijfje te klikken en uitwerpen te kiezen. Het virtuele station verdwijnt dan opnieuw. Het ISO bestand zelf blijft gewoon op je computer staan en kan je achteraf als je het nodig hebt opnieuw mounten.

ISO unmounten Windows 10

Heb je een fysieke CD/DVD brander in je computer en een leeg schijfje? Dan kan je het ISO bestand branden door met de rechterkant van de muis op het ISO bestand te klikken en schijfkopiebestand branden te kiezen. Je kan indien gewenst ook software hiervoor gebruiken zoals Free Iso Burner.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *