Een toolbar verwijderen

Een toolbar of werkbalk is een balk met extra knoppen en functies. Toolbars hebben een negatief imago omdat de meeste toolbars mee geïnstalleerd worden bij het installeren van gratis software. Dit zijn dan toolbars die we eigenlijk niet van plan waren te gebruiken. Bovendien kunnen te veel toolbars de browser ook enorm vertragen. Gelukkig kan je een ongewenste toolbar gemakkelijk verwijderen. We bespreken de verschillende methodes. In volgorde van de meest aangewezen methode:

1) Een toolbar verwijderen via het configuratiescherm

De meest aanbevolen methode voor het verwijderen van een toolbar is deze gewoon te verwijderen via het configuratiescherm —> Programma’s en onderdelen. Hierdoor verwijder je niet alleen de toolbar maar ook alle bestanden die op je PC geïnstalleerd werden om de toolbar te laten functioneren.

toolbar verwijderen configuratiescherm
Een toolbar kan je via “Programma’s en onderdelen” verwijderen.

2) De toolbar deactiveren of verbergen

De meeste toolbars kan je deactiveren of verbergen. Vaak kan je dit door met de rechterkant van de muis op de titelbalk van de browser te klikken. De bestanden die op de computer geïnstalleerd werden om de toolbar te laten functioneren worden op deze manier niet verwijderd. Het grote voordeel van deze methode is dat je de toolbar achteraf gemakkelijk op dezelfde manier opnieuw kan inschakelen.

toolbar uitvinken
Een toolbar verbergen door hem uit te vinken.

3) De toolbar verwijderen met een toolbar cleaner

Heb je problemen met het verwijderen van een toolbar dan kan je eventueel ook een toolbar cleaner of remover gebruiken. Een handige toolbar cleaner kan je vinden op de volgende locatie:

http://toolbarcleaner.com/

Opgelet! Net zoals bij de meeste gratis software word er gevraagd of je je startpagina wenst aan te passen en of dat je een “Anti-phising Domain Advisor” wenst te installeren. Dit is natuurlijk niet verplicht. Bij het installeren van gratis software is het altijd belangrijk van aandachtig te lezen wat er allemaal aangeboden wordt!

De toolbar cleaner zelf is uitermate handig en eenvoudig in gebruik. Onder het tabblad browser heb je een overzicht van de geïnstalleerde browsers en alle toolbars. Toolbars die je wenst te verwijderen kan je gewoon aanvinken. Daarna kan je de toolbars eenvoudig verwijderen door op “Remove Selected Toolbar(s)” te klikken. Sommige toolbars laden bestanden wanneer Windows start. Onder het tabblad “Windows Startup” kan je deze opstartitems gemakkelijk verwijderen.

toolbar cleaner
Met toolbar cleaner is het verwijderen van toolbars kinderspel.

Opgelet dit programma verwijdert de toolbars maar niet de bestanden die samen met de toolbars geïnstalleerd werden. Dit wil niet zeggen dat het geen handig programma is. Het is snel en efficiënt en je kan er alle toolbars in één klap mee verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *