Een website of een e-mail vertalen

In dit artikel leggen we uit hoe je een website of een e-mail in een vreemde taal heel eenvoudig kan vertalen. Hierbij maken we gebruik van de gratis dienst Google translate. Google translate kan meer dan 100 talen vertalen. Bovendien kan deze dienst meestal ook de taal automatisch herkennen.

Een website vertalen

Stel dat je aan het surfen bent op decomputer.be en je wenst deze te vertalen naar een andere taal. Volg dan de volgende stappen:

  • Kopieer de website url bovenaan in de browser. Je kan dit door er met de rechterkant van de muis op te klikken en vervolgens met de linkerknop van de muis “kopiëren” te klikken.
De url van de website die je wenst te vertalen kopiëren.
Kopieer de url in het linkervak.
  • Kies taal en bezoek de vertaalde versie van de website. Bovenaan het rechter vak kan je kiezen naar welke taal je de website wenst te vertalen.
website vertalen
Klik op de url in het rechtervak om de website te vertalen. In dit voorbeeld naar het Engels.

Opmerking: de oorspronkelijke taal wordt meestal automatisch herkend. Soms is deze automatische detectie fout en moet je ook de oorspronkelijk taal links boven instellen.

Een e-mail vertalen

Voor het vertalen van een e-mail kan je dezelfde website, Google translate gebruiken. Bij het vertalen van een e-mail ga je echter de tekst van de e-mail selecteren en kopiëren en vervolgens plakken in het linker vak op de website van Google translate. Stap voor stap ga je dus als volgt te werk:

  • Open de e-mail
  • Selecteer alle tekst. Dit kan je als volgt. Klik bovenaan in de e-mail en hou de knop gewoon ingedrukt terwijl je de muis naar het einde van de e-mail beweegt. Je zal merken dat alle tekst geselecteerd wordt.
  • Klik met de rechterkant van de muis op de blauw geselecteerde tekst en kies in het menu dat verschijnt “kopiëren” met de linkerkant van de muis.
  • Ga naar de website https://translate.google.com/
  • Klik met de rechterkant van de muis in het linker vak en kies plakken met de linkerkant van de muis.
  • De e-mail wordt vertaald. Je kan de taal zelf kiezen.
Nieuwsgierig naar meer? We hebben nog een artikels die u mogelijk interessant vindt!

Neem een kijkje op de frontpagina....

Door hier onderaan te reageren op het artikel steunt u ons.

Dank u wel

Plaats een reactie