Een wegwerp E-mail adres maken

Een wegwerp E-mail adres kan handig zijn om verschillende redenen. We zetten de voordelen even op een rijtje.

Wegwerp E-mail.
Wegwerp E-mail
  • bescherming van de identiteit

Identiteitsdiefstal is een probleem dat tegenwoordig meer en meer in het nieuws komt. Bij E-mail identiteitsdiefstal wordt je E-mail ten onrechte door iemand gebruikt. Hij geeft jouw E-mail op wanneer hij zicht inschrijft op een of andere dienst op internet. Vooral wanneer deze dienst niet zuiver op de graad is kan dit gevolgen hebben. Stel je bijvoorbeeld voor dat jouw E-mail adres vermeld wordt op een of andere erotische website….

Met een wegwerp E-mail adres heb je dit probleem niet. Het E-mail adres is een willekeurige combinatie van letters en cijfers en kan niet gelinkt worden met een bepaalde persoon.

  • bescherming tegen spam

Spam is een groot probleem dat niet onderschat mag worden. Soms loopt het zodanig uit de hand dat de inbox voortdurend vol komt te zitten. Bij een te volle inbox ben je niet meer bereikbaar en krijgt de persoon die jouw een E-mail wenst te zenden de boodschap dat de inbox van de ontvanger vol zit. Bovendien is een dagelijkse hoeveelheid ongewenste E-mail tegelijkertijd ook een verspilling van downloadvolume. Er bestaan wel allerlei hulpmiddeltjes om spam te verwijderen maar de meeste hulpmiddeltje moeten de E-mail wel eerst binnenhalen alvorens ze de E-mail in de spam map kunnen plaatsen.

Wegwerp E-mail adressen worden meestal maar tijdelijk gebruikt. Wanneer een E-mail adres nieuw is heeft het nog geen last van spam. Bovendien kan je altijd een nieuw wegwerp E-mail adres aanmaken als je toch spam zou ontvangen.

  • handig wanneer je geen persoonlijk gegevens wil vrijgeven

Sommige website vragen een E-mail adres wanneer je een bepaald bestand wenst te downloaden. Dit is enorm irritant en soms wens je je E-mail adres helemaal niet op te geven. Helaas sturen sommige websites eerst een E-mail naar je E-mail adres om te verifiëren dat je wel een echt E-mail adres gebruikt. Je moet dan in die E-mail vaak op een link klikken die de website dan ontvangt als bevestiging.

Een wegwerp E-mail adres biedt hier de oplossing. Gebruik een wegwerp E-mail. Ontvang de E-mail om te bevestiging. Daarna heb je het E-mail adres niet meer nodig.

Alhoewel wegwerp E-mail adressen handig zijn hebben ze ook nadelen. In sommige gevallen is het gebruik van een wegwerp E-mail adres af te raden. Wanneer je bijvoorbeeld een contract afsluit is het beter van een vast E-mail adres te gebruiken. Voor de contacten met de familie en echte vrienden is het totaal niet interessant.

Een overzicht van een aantal “leveranciers” van wegwerp E-mail adressen:

Bij 10 minuten mail wordt je E-mail adres onmiddellijk aangemaakt wanneer je de site bezoekt. Super handig als je snel een E-mail adres  nodig hebt. Bovendien kan je de 10 minuten eventueel verlengen.

http://10minutemail.com

Bij wegwerpmailadres.com kan je een tijdelijk E-mail adres aanmaken. Je kan zelf bepalen hoe lang dit E-mail adres moet bestaan. De maximum geldigheidsduur is 24 uur.

http://www.wegwerpmailadres.nl/

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

Plaats een reactie

Tags: