Er is een probleem met de computer Windows 8

De meest irritante foutmeldingen zijn diegene die eigenlijk niet aangeven wat het probleem is. De volgende foutmelding is zo een foutmelding. Windows 8 start niet op. Er verschijnt een foutmelding en nog voordat we de kans krijgen deze foutmelding te lezen verdwijnt ze al weer. Om de foutmelding te kunnen lezen moesten we een video opnemen om deze daarna te pauzeren op het moment van de foutmelding!

Window 8 blue screen
Er is een probleem met de computer en deze moet opnieuw worden opgestart. Er worden foutgegevens verzameld. Hierna wordt de computer opnieuw opgestart.

Met deze foutmelding ben je dus niets. We raden het volgende aan:

1) Controleer de instelling van de harde schijf in de BIOS. Bij de meeste moderne computers staat deze AHCI ingesteld. Als de harde schijf niet meer correct ingesteld staat kan Windows 8 bij het opstarten deze foutmelding geven. Meer informatie over deze instelling lees

https://decomputer.be/harde-schijfinstellingen-ide-sata-ahci-of-raid/

2) Als de computer een laptop is zet je de laptop uit. Je haalt de batterij er een minuut uit en vervolgens plaats je de batterij opnieuw en probeer je de laptop opnieuw op te starten.

3) De meest waarschijnlijke oorzaak van deze foutmelding is dat er een probleem is met de harde schijf. Een probleem wil nog niet zeggen dat de harde schijf defect is. Sommige problemen kunnen opgelost worden. Op de Ultimate Boot CD vind je een aantal tools die je hierbij kunnen helpen.

https://decomputer.be/boot-disk-ultimate-boot-cd/

Als je met behulp van de Ultimate Boot CD de fouten op de harde schijf hebt kunnen herstellen dan kan je Windows opnieuw proberen op te starten. Start Windows opnieuw op maar reageert hij niet zoals het hoort of verschijnen er rare foutmelding voer dan als laatste stap nog een systeemherstel uit.

https://decomputer.be/systeemherstel-windows-8-starten

4) Deze foutmelding kan Windows 8 ook geven wanneer er ernstige problemen zijn met het ram geheugen.  Met de Ultimate Boot CD kan je ook het ramgeheugen testen. Voor defect ramgeheugen is er maar één oplossing en dat is vervangen.

Als bij het testen van harde schijf blijkt dat er problemen zijn die niet opgelost kunnen worden dan zit er niets anders op dan de harde schijf te vervangen. Tenzij de computer nog in zijn garantieperiode zit natuurlijk. In dat geval toon je de problemen best wanneer je je laptop binnenbrengt bij de verkoper.

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

Plaats een reactie