Flash Player wil niet installeren

Een PC zonder de mogelijkheid flash te kunnen gebruiken is niet te doen. Enorm veel websites gebruiken flash bestanden voor het afspelen van video’s en interactieve inhoud. Er zijn eigenlijk 2 soorten flash bestanden. Namelijk FLV en SWF bestanden. FLV bestanden zijn eigenlijk video bestanden en SWF bestanden eigenlijk ook maar bij SWF bestanden zit er bijkomend nog  een programma bij voor het afspelen. YouTube bijvoorbeeld gebruikt FLV bestanden voor het afspelen van video’s. Dit wil dus ook zeggen dat je zonder Flash Player geen video’s op YouTube kan afspelen. Normaal is het vrij eenvoudig om de Flash Player van Adobe te installeren maar soms wil dit gewoon niet lukken. Deze tekst gaat over zo een probleemgeval.

Details:

  • Acer Aspire 9402WSMI
  • Windows XP Home Edition
  • Pentium M735A
  • Nvidia Geforce GO 7300 Turbocache
  • 1 GB DDR2

Het probleem op deze laptop is dat het niet lukt om de Adobe Flash Player te installeren. De installatie loopt goed tot de volgende foutmelding verschijnt.

flash player initialiseren is mislukt
De installatie van de Adobe Flash Player mislukt. Foutmelding: initialiseren is mislukt.

Op internet vind je massa websites die je vertellen wat je allemaal kan proberen om die Flash Player toch maar geïnstalleerd te krijgen.  De frustratie neemt enkel maar toe wanneer we al deze suggesties een voor een uitproberen zonder resultaat. Uiteindelijk besluiten we een programma te gebruiken namelijk “Alternative Flash Player Auto-Updater”. Deze tool blijkt geen enkel probleem te hebben met de installatie van Adobe Flash Player. Je kan dit programma downloaden op de volgende locatie:

http://pxc-coding.com/portfolio/alternative-flash-player-auto-updater/

Tijdens de installatie wordt er een werkbalk (Delta werkbalk) en een programma “PC Speed Up” aangeboden. Dit moet je echter niet installeren. Het programma zelf is super eenvoudig in gebruik en het doet exact wat we van het programma verwachten. Het installeert en update de flash player!

Alternative Flash Player Auto Updater
Alternative Flash Player Auto Updater is de redder in nood en installeert de Flash Player zonder probleem.

1 gedachte over “Flash Player wil niet installeren”

Plaats een reactie