Flikkerend beeldscherm Windows 10 oplossing

Een raar probleem dat we de laatste tijd opmerken is dat na het opstarten van Windows 10 het beeldscherm flikkert zonder verklaarbare reden. We merken dit probleem op op zowel laptops als desktops. Tot op heden weten we nog niet wat de oorzaak is van dit flikkerend scherm. Hieronder ziet u een video van een Medion desktop met dit probleem.

[jwplayer mediaid=”4212″]
U kan gemakkelijk testen of u een gelijkaardig probleem heeft. Het beeld begint normaal pas te flikkeren als het bureaublad verschijnt. Als u de toetsen ctrl+alt+delete gelijktijdig induwt stopt het flikkeren meteen en verschijnt het volgende scherm.

scherm dat verschijnt na ctrl alt delete
Als u de toetsen ctrl + alt + delete tegelijkertijd indrukt stopt het flikkeren en verschijnt het bovenstaande scherm.

Gelukkig kan dit probleem vrij eenvoudig opgelost worden.

Flikkeren beeld Windows 10, eenvoudige oplossing die soms werkt:

Druk eerst gelijktijdig op de toetsen ctrl+alt+delete zodat bovenstaand scherm verschijnt. Houd nu de shift toets ingedrukt en herstart Windows terwijl u de ganse tijd de shift toets ingedrukt houd. Wacht geduldig af totdat een scherm verschijnt met verschillende opties. Kies vervolgens

 •  problemen oplossen
 • geavanceerde opties
 • opstartinstellingen
 • klik op opnieuw opstarten
 • na het opnieuw opstarten verschijnt opnieuw een keuzemenu
 • druk op F4 (veilige modus inschakelen)

Meer over Windows 10 opstarten in veilige modus, zie methode 1 https://decomputer.be/windows-10-veilige-modus-opstarten/

Windows 10 zal vervolgens opstarten in veilige modus. Vaak flikkert het beeldscherm niet meer in veilige modus. U mag vervolgens Windows opnieuw herstarten. Het probleem van het flikkerend beeldscherm is vaak op deze manier opgelost.

Flikkerend scherm Windows 10, een oplossing die altijd werkt:

Druk eerst gelijktijdig op de toetsen ctrl+alt+delete zodat bovenstaand scherm verschijnt. Houd nu de shift toets ingedrukt en herstart Windows terwijl u de ganse tijd de shift toets ingedrukt houd. Wacht geduldig af totdat een scherm verschijnt met verschillende opties. Kies vervolgens

 • problemen oplossen
 • geavanceerde opties
 • systeemherstel

Zet met systeemherstel Windows terug naar een toestand in het verleden. Ga niet verder terug dan noodzakelijk.

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

1 gedachte over “Flikkerend beeldscherm Windows 10 oplossing”

 1. Flikkeren beeld Windows 10, mijn probleem is dat het op willekeurige momenten optreedt, vermoedelijk na elke automatische Antivirus Windows update. Gelijktijdig op de toetsen ctrl+alt+delete drukken is dan niet meer mogelijk, het systeem reageert nergens meer op!

  Beantwoorden

Plaats een reactie