Foto’s verkleinen met Paint

Soms zijn foto’s veel te groot. Ze hebben dan een een resolutie die totaal niet geschikt is voor waar je de foto’s wenst te gebruiken. Foto’s verkleinen kan je gemakkelijk met het programma Paint. Alvorens we uitleggen hoe je dit doet geven we even een overzicht van de aan te raden resoluties naargelang het gebruik van de foto’s:

Aangeraden resoluties:

foto voor bureaublad achtergrond 1280X1024

foto’s versturen via e-mail 1024X768

foto’s op websites 640X460

foto’s voor op smartphone 640×320

Waarom foto’s verkleinen?

Een te grote foto als bureaublad achtergrond vertraagt je PC onnodig. Foto’s met een te grote resolutie op een website zorgen ervoor dat de pagina trager geladen wordt. Als je te grote foto’s verstuurt via e-mail dan komen deze zelden aan. Ze worden dan geblokkeerd door het e-mail programma van jouw of de ontvanger.

Lees ook: https://decomputer.be/grote-bestanden-versturen/

Foto’s verkleinen met Paint

Een foto verkleinen met Paint is super eenvoudig. Laad de foto in Paint en kies bovenaan in het menu “formaat wijzigen”. Vink pixels aan en zorg dat hoogte breedte verhouding aangevinkt staat. Als je dit niet doet zullen de foto’s vervormen. Vul de horizontale resolutie in en de verticale resolutie wordt automatisch ingevuld. Het is geen probleem dat de verticale resolutie kleiner is dan de eerder opgegeven waardes. Sla het resultaat op met een andere naam als je de foto wenst te verkleinen alsook de foto in zijn originele resolutie wenst te bewaren.

foto's verkleinen
foto’s verkleinen

Nieuwsgierig naar meer? We hebben nog een artikels die u mogelijk interessant vindt!

Neem een kijkje op de frontpagina....

Door hier onderaan te reageren op het artikel steunt u ons.

Dank u wel

Plaats een reactie