Foutcode 0x8007025d kan benodigde bestanden niet installeren

Sommige fouten tijdens de installatie van Windows 10 kunnen enorm hardnekkig zijn. Een van de hardnekkigste fouten die je momenteel kan hebben tijdens de installatie van Windows 10 is de volgende fout:

Foutcode 0x8007025d kan benodigde bestanden niet installeren
Kan benodigde bestanden niet installeren. Zorg ervoor dat alle bestanden die voor de installatie nodig zijn, beschikbaar zijn en start vervolgens de installatie opnieuw. Foutcode: 0x8007025D

Deze fout kan je hebben tijdens de installatie van Windows 10 op een bestaande PC maar ook bij de installatie van Windows 10 op splinternieuwe hardware. Het probleem van deze fout is dat er geen eenvoudige oplossing is die voor iedereen van toepassing is. Let ook op deze fout wil niet noodzakelijk zeggen dat het probleem een hardware probleem is. Het kan maar zeker is het niet.

Mogelijke oorzaken van de foutcode 0x8007025d :

– een slecht leesbare installatieschijf van Windows 10
– een dvd lezer die niet goed leest
– slecht ram geheugen
– slechte harde schijf of SSD
– een multimedia kaart lezer die tijdens de installatie aangesloten is
– alle soort flash geheugens die tijdens de installatie zijn aangesloten
– ……

Om een idee te geven hoe hardnekkig dit probleem kan zijn.

Onze recente ervaringen onlangs wanneer we Windows 10 op een nieuw geassembleerde PC wilden installeren.

Geprobeerd en getest zonder succes:
– nieuwe installatieschijf van Windows 10 gebrand => geen succes
– nieuwe DVD-brander gebruikt => geen succes
– geprobeerd op een HDD te installeren i.p.v. een SSD => geen succes
– geprobeerd te installeren zonder multimedia card reader en zonder uitbreidingskaarten => geen succes
– geprobeerd te installeren vanaf een op USB aangesloten DVD-lezer ==> geen succes
– ram geheugen getest ==> geen fouten gevonden
– andere voeding aangesloten ==> geen succes

Uiteindelijk op het moment dat we op punt stonden van het op te geven beslist van Windows 10 eens proberen te installeren vanaf een USB stick die we met de Windows 10 media creator aanmaakten. Tot onze grote verbazing bleek dit te werken…..Van hardnekkig gesproken! Meer dan 4 uur nodig gehad om Windows 10 te installeren…..

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

4 gedachten over “Foutcode 0x8007025d kan benodigde bestanden niet installeren”

 1. Ben al dagen met de installatie van Windows 10 pro bezig, heb al alle foutcodes en BSD’s langs zien komen nu is het wat hierboven wordt verteld, heb nu 2 bankjes geheugen eruit gehaald, ook dat maakt niets uit. welke benodigde bestanden zou ik dan nog wel toe moeten voegen via de knop stuurprogramma’s, ben ten einde raad.
  Ook de mediacreator tool bood hier geen soelaas. Nog steeds geen windows 10 op de pc na 4 dagen werken.

  Beantwoorden
  • Beste,

   Het lijkt erop dat je momenteel met een hardnekkig probleem te maken hebt. Ik begrijp je frustratie heel goed. Ik heb zelf ook dagen gespendeerd aan soortgelijke uitdagingen. Laten we proberen enkele stappen te doorlopen om dit aan te pakken.

   Ten eerste, zorg ervoor dat de harde schijf of SSD volledig gewist is voordat je de installatie start. Soms kan een verborgen partitie van een vorig besturingssysteem de nieuwe installatie verstoren. Het kan ook helpen om de harde schijf of SSD op fouten te testen voordat je Windows installeert.

   Een handige tool die je hiervoor kunt gebruiken is de Ultimate Boot CD. Hiermee kun je zowel het RAM-geheugen als de harde schijf/SSD testen op eventuele problemen. Als je nog steeds problemen ondervindt na deze tests, overweeg dan om andere BIOS-instellingen te proberen. Begin bij voorkeur met de standaard BIOS-instellingen.

   Ik begrijp dat dit proces tijdrovend en frustrerend kan zijn, maar ik hoop dat deze stappen je kunnen helpen om Windows 10 succesvol te installeren. Blijf geduldig en geef niet op. Als je meer hulp nodig hebt, aarzel dan niet om te vragen.

   Sterkte en groeten,

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Tags: ,