Geen internetverbinding meer na Windows update

Soms heb je geen internetverbinding meer na een automatische update. Automatiche updates zijn verbeteringen en correcties van het systeem. Er zijn verschillende soorten updates. De meeste updates horen thuis in een van de volgende categorieën.

– updates die het systeem minder kwetsbaar maken voor malware
– updates die bugs en fouten uit de beveiliging van het besturingssysteem halen
– updates die extra’s toevoegen aan het besturingssysteem
– hardware driver updates

Vooral met de laatste categorie kan er soms al eens iets mis lopen. Vaak zitten er tussen die driver updates, updates voor de netwerk adapter. Als er bij het updaten van de drivers voor de netwerk adapter iets mis loopt dan werkt de internet verbinding niet meer. Gelukkig kan je dit snel en gemakkelijk oplossen. Als je merkt dat je geen internetverbinding meer hebt na het installeren van updates doe je het volgende:

Ga in het configuratiescherm naar apparaatbeheer. Klik op het + teken voor de netwerkadapters. Klik met de rechterkant van de muis op de adapter die je gebruikt voor je internetverbinding. Kies eigenschappen en ga naar het tabblad stuurprogramma. Als het stuurprogramma tijdens het updaten vervangen is dan door een nieuwer stuurprogramma dan is de knop “Vorig stuurprogramma” beschikbaar. Staat de knop in het grijs en kan je er niet op klikken dan wil dit zeggen dat de driver tijdens het updaten niet vervangen is.

Geen internetverbinding, vorig stuurprogramma terugzetten.
Het vorig stuurprogramma terugzetten als de internetverbinding niet meer werkt.

Als tijdens het updaten de driver vervangen is door een driver die niet werkt dan kan je dus op deze manier Windows terug de oude driver laten gebruiken.

Als je merkt dat de internetverbinding opnieuw werkt nadat je het vorige stuurprogramma gebruikt is er nog een laatste actie nodig. Om te vermijden dat Windows tijdens het updaten de driver opnieuw vervangt door de niet werkende driver, ga je naar Windows update en verberg je de driver update. Meestal herken je die vrij snel tussen de andere updates. Klik met de rechterkant op de update en kies verbergen.

3 gedachten over “Geen internetverbinding meer na Windows update”

 1. Hallo,
  Hoe kan ik maken dat windows geen automatische updates doorvoert. Mijn wifi verbinding werkte niet meer na de update en ik heb het op kunnen lossen door de update te verwijderen maar de automatische updates blijven doorgaan.
  Bedankt voor je advies,
  Kris

  1. Automatische updates kan je uitschakelen via het configuratiescherm -> systeembeheer -> services -> zoek Windows update in de lijst en dubbelklik hierop -> verander opstarttype van handmatig naar uitgeschakeld

  2. servet sebatibirol

   Ik begrijp het probleem en ik kan u helpen. Klik op Windows knop links onderaan het scherm. Vervolgens klik op instellingen. Vervolgens op Windows update. Onder aan de lijst ziet u geavanceerde instellingen. Klik daar op. Dan ziet u alle Windows update instellingen. Vervolgens schakelt u automatisch updaten uit door op de knop te klikken. Van af nu kunt u zelf bepalen wat u wel en wat u niet wilt. installeren.succes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *