Geen internetverbinding meer na Windows update

Dit artikel is bijgewerkt op 07 mei 2024 met meer gedetailleerde instructies om de stappen duidelijker te maken. Als je problemen ondervindt met je internetverbinding na een Windows-update, volg dan de onderstaande bijgewerkte instructies voor het herstellen van het stuurprogramma van je netwerkadapter.

Soms heb je geen internetverbinding meer na een automatische update. Automatische updates zijn verbeteringen en correcties van het systeem. Er zijn verschillende soorten updates. De meeste updates horen thuis in een van de volgende categorieën.

 • updates die het systeem minder kwetsbaar maken voor malware
 • updates die bugs en fouten uit de beveiliging van het besturingssysteem halen
 • updates die extra’s toevoegen aan het besturingssysteem
 • hardware driver updates

Vooral met de laatste categorie kan er soms al eens iets mis lopen. Vaak zitten er tussen die driver updates, updates voor de netwerkadapter. Als er bij het updaten van de drivers voor de netwerkadapter iets mis loopt dan werkt de internetverbinding niet meer. Gelukkig kan je dit snel en gemakkelijk oplossen. Als je merkt dat je geen internetverbinding meer hebt na het installeren van updates doe je het volgende:

 1. Open apparaatbeheer, typ gewoon “apparaatbeheer” in het zoekvak van Windows.
 2. Klik op het >-teken voor de netwerkadapters om deze sectie uit te vouwen.
 3. Klik met de rechtermuisknop op de adapter die je gebruikt voor je internetverbinding:
  • Als je een draadloze verbinding gebruikt, kies dan de adapter met “wireless” in zijn naam.
  • Als je een bedrade verbinding gebruikt, klik dan met de rechtermuisknop op het apparaat met “ethernet” in zijn naam.
 4. Open het tabblad “Stuurprogramma”.
 5. Controleer of de knop “Vorig stuurprogramma” beschikbaar is:
  • Als het stuurprogramma tijdens het updaten vervangen is door een nieuwer stuurprogramma, is de knop “Vorig stuurprogramma” beschikbaar.
  • Als de knop grijs is en je er niet op kunt klikken, betekent dit dat het stuurprogramma tijdens het updaten niet is vervangen.
 6. Klik op “Vorig stuurprogramma”.
 7. Windows zal je verder begeleiden door eventuele verdere stappen aan te geven.

Bekijk onderstaande afbeeldingen voor meer detail…

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

4 gedachten over “Geen internetverbinding meer na Windows update”

 1. Hallo,
  Hoe kan ik maken dat windows geen automatische updates doorvoert. Mijn wifi verbinding werkte niet meer na de update en ik heb het op kunnen lossen door de update te verwijderen maar de automatische updates blijven doorgaan.
  Bedankt voor je advies,
  Kris

  Beantwoorden
  • Automatische updates kan je uitschakelen via het configuratiescherm -> systeembeheer -> services -> zoek Windows update in de lijst en dubbelklik hierop -> verander opstarttype van handmatig naar uitgeschakeld

   Beantwoorden
  • Ik begrijp het probleem en ik kan u helpen. Klik op Windows knop links onderaan het scherm. Vervolgens klik op instellingen. Vervolgens op Windows update. Onder aan de lijst ziet u geavanceerde instellingen. Klik daar op. Dan ziet u alle Windows update instellingen. Vervolgens schakelt u automatisch updaten uit door op de knop te klikken. Van af nu kunt u zelf bepalen wat u wel en wat u niet wilt. installeren.succes

   Beantwoorden
 2. Recente ontwikkelingen laten zien dat Windows 10 en Windows 11 nu beter omgaan met het herstellen van vorige stuurprogramma’s, waardoor het handmatig verbergen van updates niet langer nodig is

  Beantwoorden

Plaats een reactie