Geen verbinding met service system event notification service

Heeft u vreemde niet te verklaren problemen met Windows en verschijnt er vlak na het opstarten van Windows de volgende boodschap.

“Kan geen verbinding maken met Windows service maken. Er kan geen verbinding met service system event notification service worden gemaakt. Dit verhindert dat beperkte gebruikers zich op het systeem kunnen aanmelden. Als beheerder kunt u het logboek met systeemgebeurtenissen raadplegen voor informatie. “

dan leest u best verder. De service system event notification is een belangrijke service in Windows die systeemgebeurtenissen controleert. Zonder deze service kan u mogelijk niet aanmelden, netwerkverbindingen maken en meer.

Geen verbinding met service system event notification service
De fout “geen verbinding met service system event notification service” verschijnt meestal vlak na het opstarten en verdwijnt daarna weer.

Afhankelijk van wat het probleem juist veroorzaakt kan u het probleem oplossen als volgt :

1. Controleer de harde schijf op fouten

Klik met de rechterkant van de muis op de harde schijf en kies eigenschappen. Onder het tabblad extra kan u de harde schijf door Windows laten controleren.

2. Controleer de systeembestanden van Windows

Open een command prompt als administrator en laat Windows alle systeembestanden controleren met het commando sfc /scannow

Meer informatie over een harde schijf controleren en het commando sfc /scannow lees https://decomputer.be/checkdisk-start-altijd-windows/

3. Voer een systeemherstel uit

Ga naar het configuratiescherm van Windows en klik op systeem. Klik vervolgens op geavanceerde systeeminstellingen. Onder het tabblad systeembeveiliging vind u systeemherstel. Zet de PC terug naar een datum in het verleden waar u nog geen last had van het probleem.

systeemherstel starten vanuit Windows 10
Afbeelding toont hoe we systeemherstel starten in Windows 10 om het probleem met de service system event notification service op te lossen.

4. Malware, virussen?

Kan u om een of andere reden geen systeemherstel uitvoeren en heeft u stappen 1 en 2 uitgevoerd… Dan wordt het vingers kruisen en hopen dat het probleem opgelost is na een grondige controle op malware en virussen. Malwarebytes is momenteel de beste malware scanner die u kan gebruiken. Update ook je virusscanner en laat de scanner de PC grondig scannen.

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

2 gedachten over “Geen verbinding met service system event notification service”

    • De computer opstarten met een installatieschijfje van de Windows die op jouw computer geïnstalleerd staat. Windows niet installeren!! Je kan met het installatieschijfje ook systeemherstel uitvoeren.

      Beantwoorden

Plaats een reactie