Windows toont de geïnstalleerde programma’s niet

Voor het verwijderen van geïnstalleerde programma’s ga je normaal naar het configuratiescherm en klik je vervolgens op “Programma’s en onderdelen”. Windows toont dan een lijst met alle geïnstalleerde software. Hier kan je zelfs onderdelen van Windows verwijderen of toevoegen. Ook kan je alle geïnstalleerde updates bekijken.

Als Windows de geïnstalleerde programma’s niet weergeeft dan is dit behoorlijk irritant. Er zijn natuurlijk nog andere manieren om geïnstalleerde programma’s te verwijderen maar de handigste manier is toch wel via dit scherm in Windows.

Leeg scherm programma s en onderdelen.
Windows geeft de melding dat er geen programma’s op de computer zijn geïnstalleerd?

Details:

HP laptop

Windows 7 Home Premium 64-bit NL

Om dit probleem op te lossen kan je de volgende zaken proberen.

 • Oplossing 1

Klik met de rechterkant op de taakbalk en kies eigenschappen. Ga naar het tabblad “Menu Start” en klik op aanpassen. Klik nu op “Standaardinstellingen gebruiken”. Verhoog het aantal recente programma’s dat moet weergeven worden.

Oplossing 1
Soms is het probleem op te lossen door het menu start opnieuw op zijn standaard instellingen te zetten.
 • Oplossing 2

Dit probleem kan soms ook het gevolg zijn van een beschadigd register. Gelukkig bestaat er systeemherstel. Met systeemherstel kan je het register terugzetten naar een toestand in het verleden. Opgepast als je recent wijzigen hebt aangebracht aan je computer want met systeemherstel worden ook deze wijzigingen ongedaan gemaakt. Ga dus niet verder terug dan nodig. Systeemherstel kan je gemakkelijk vinden op je computer door in het zoekvak van je Windows gewoon “systeemherstel” te typen.

 • Oplossing 3

Soms wordt het probleem veroorzaakt door beschadigde Windows bestanden. Laat Windows alle bestanden controleren met behulp van het commando

sfc /scannow

Voer dit commando uit in een DOS venster dat je als administrator geopend hebt. Doe dit als volgt. Typ in het zoekvak van Windows cmd. Windows toont nu in een lijst de command prompt. Klik hier met de rechterkant van de muis op en kies “Als adminstrator uitvoeren”. In het DOS venster dat nu geopend wordt typ je het commando sfc /scannow. Rustig afwachten en daarna de computer herstarten.

2 gedachten over “Windows toont de geïnstalleerde programma’s niet”

 1. Klik hier met de rechterkant van de muis op en kies “Als adminstrator uitvoeren”.
  Dit krijg ik niet te zien.
  Er gebeurt niets als ik op de rechtermuisknop druk.

  Beantwoorden
  • Als je het commando cmd ingeeft in het zoekvak komt in de zoekresultaten de opdrachtprompt te staan. Klik met de rechterkant van de muis op de opdrachtprompt en kies uitvoeren als administrator.

   Beantwoorden

Plaats een reactie