Google Chrome flags

Chrome flags zijn experimentele instellingen die nog niet grondig getest zijn. Het voordeel van de flags is dat je gemakkelijk instellingen kan testen of gebruiken zonder risico. Je kan immers de instellingen gemakkelijk weer ongedaan maken. Sommige instellingen kunnen heel interessant zijn andere gebruik je beter niet. Alvorens de flags te gebruiken een paar belangrijke opmerkingen.

– voor het activeren van een Chrome flag moet je de browser sluiten en opnieuw openen

– sommige flags zijn mogelijk niet stabiel, heb je problemen schakel de flag dan opnieuw uit

– flags zijn nog niet uitgebreid getest op veiligheid, gebruik je flags dan raden we je aan van een andere browser te gebruiken voor bankieren en ander gevoelige online activiteiten

Hoe gebruik je Google Chrome flags?

Om te flags instellingen te bekijken type je chrome://flags/ in de adresbalk van de browser.

Chrome flags
Type Chrome://flags waar je normaal het adres van een website ingeeft en je opent de instellingen.

Welke flags zijn interessant?

Parallel downloaden.

Voor iemand die regelmatig bestanden download kan het interessant zijn om parallel downloaden in te schakelen. Downloads worden dan opgesplitst in 3 stukken om ze dan alle 3 tegelijkertijd te downloaden. Let wel op werkt enkel als de download site dit toelaat.

Smooth Scrolling

Last van schokken tijdens het scrollen op een website? Dan kan deze flag het verbeteren. Het proberen waard.

Hardware-accelerated video decode/ encode

Deze flag ontlast de CPU door indien mogelijk hardware te gebruiken voor het encoderen en decoderen van video bestanden. Door de videokaart te gebruiken reageert de PC beter op andere taken.

Flags zijn experimenteel instellingen. Hou er dus rekening mee dat bij elke update van Chrome nieuwe flags kunnen toegevoegd of verwijderd worden. Flags kunnen ook na een test fase definitief ingeschakeld worden in. Het kan dus zijn dat je een flags niet meer terugvind omdat die uit de “experimentele” fase is.

Weet je wat de Chrome kiosk mode is? Nee lees dan

Wat is kiosk mode? Windows 10, Android en Chrome.

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

Plaats een reactie

Tags: