Google Chrome Frame probleem: ChromeActiveDocument Class

Google Chrome Frame is een experimentele invoegtoepassing voor Internet Explorer die Internet Explorer veel sneller moet maken. Er is enkel een bèta versie van deze invoegtoepassing beschikbaar. Deze invoegtoepassing was eigenlijk bedoeld voor diegene die nog een oudere versie van Internet Explorer gebruikten. Op een moderne browser heeft het geen zin van deze invoegtoepassing te installeren. De invoegtoepassing wordt niet verder ontwikkeld. Installeer deze invoegtoepassing niet op een moderne browser. Heb je een oude PC met een oude browser dan kan je deze invoegtoepassing indien gewenst testen. Je kan de invoegtoepassing downloaden op de volgende locatie:

http://www.google.com/chromeframe?hl=nl

De Google Chrome Frame invoegtoepassing kan soms echter problemen veroorzaken. Op een oude Windows XP laptop hebben we het volgende probleem. Als we Internet Explorer openen ziet alles er normaal uit maar als we op om het even welke link klikken springt er telkens een venster open met de volgende boodschap:

“Wilt u dit bestand openen of opslaan?”

Type: ChromeActiveDocument Class

Hieronder ziet u de boodschap als we bijvoorbeeld op YouTube klikken.

Google Chrome Frame probleem
Als we op een link klikken zoals YouTube, springt er een venster open dat vraagt of we willen opslaan of openen.

Als we openen klikken gaan we naar de gevraagde link maar dit venster blijft tevoorschijn komen telkenmale we op een link klikken. Best wel vervelend natuurlijk. Je kan dit oplossen door ofwel de invoegtoepassing uit te schakelen ofwel door ze te de-installeren.

Uitschakelen doe je als volgt. Klik op extra in het menu bovenaan. Ga vervolgens naar “Invoegtoepassingen beheren”. Klik op “ChromeFrame BHO” en daarna onderaan rechts op de knop “Uitschakelen”.

invoegtoepassing uitschakelen
Je kan de Google Chrome Frame invoegtoepassing gemakkelijk uitschakelen.

Wens je de invoegtoepassing te de-installeren, dan doe je dit als volgt. Ga naar het configuratiescherm van Windows. Dubbelklik op “Software”. Zoek in de lijst van geïnstalleerde software naar “Google Chrome Frame”. Klik hierop en klik daarna op “verwijderen”.

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

Plaats een reactie